Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Groene gevels voor een duurzame leefomgeving
Spankabels met afstandhouders bij De Hallen in Amsterdam.

Groene gevels voor een duurzame leefomgeving

Vergroenen met behulp van klimhulpsystemen 

We zien het steeds vaker rondom woningen, appartementencomplexen, bedrijfspanden en parkeergarages en nu ook rondom distributiecentra: groene, duurzame gevels. In een tijdperk waarin men veel wil ‘vergroenen’, biedt dit uitkomst. Vooral in stedelijke gebieden waar de ruimte beperkt is. Dit is niet alleen voor het oog een goede ontwikkeling, maar biedt ook een positieve bijdrage aan een gezonde leefomgeving en de biodiversiteit.

In de ontwikkelingsfase van nieuwbouwprojecten komt regelmatig de wens naar voren om een duurzame en zelfs circulaire leefruimte te creëren. Gemeenten nemen het steeds vaker als vereiste op en ook particulieren zijn meer bezig met duurzaam en ‘groen’ wonen. De klimhulpsystemen van Carl Stahl Green Walls sluiten hier uitermate goed bij aan. Deze systemen vormen de basis voor een duurzame groene gevel, die in combinatie met de groeiende klimplant bijdraagt aan een gezonde leefomgeving en een hoge biodiversiteit. Bovendien geeft het de gevel natuurlijke verkoeling en fungeert het op een duurzame en natuurlijke manier als geluidsbarrière. 

Het kabelnetsysteem als klimhulp bij Basisschool De Diamant in Apeldoorn.

Als producent en leverancier van klimhulpsystemen ervaart Carl Stahl Green Walls dat de vraag naar klimhulpsystemen uit verschillende doelgroepen komt. “Wij hebben particulieren, hoveniers, aannemers en (landschaps)architecten als klant. Wij weten als geen ander hoe klein, groot, divers en complex gevels zijn en bieden een ieder dan ook graag een passend systeem aan. Naar wens verzorgen wij ook de engineering en montage”, zegt Marketing Manager Jennifer Swagers. 

Spankabels met afstandhouders bij Kolleksje Sintrum Fryslan’ in Leeuwarden.

Drie systemen

Carl Stahl Green Walls biedt drie verschillende systemen aan: het spankabelsysteem mét afstandhouders, het spankabelsysteem zonder afstandhouders en het kabelnetsysteem. Het eerste systeem ziet men vaak terug op woningen en appartementencomplexen. Dankzij de verschillende type afstandhouders kunnen de kabels verticaal worden opgespannen, maar ook horizontaal, diagonaal of in vrije vormen voor een speels effect. 

Spankabels zonder afstandhouders bij De Echo (TU Delft).

Het spankabelsysteem wordt toegepast wanneer grote afstanden moeten worden overbrugd of als de gevel net een beetje anders of open is. Kabelnetten worden vaak toegepast wanneer een dichte begroeiing van de planten gewenst is. Het net is een mooie klimop voor planten en het kan tevens dienen als afscheiding of valbeveiliging. In dat geval kunnen balustrades of hekwerken achterwege blijven, waardoor het ook economisch gunstiger is om een dergelijk kabelnet toe te passen. “Deze constructie passen wij regelmatig toe bij parkeergarages die een duurzame infrastructuur najagen”, legt Swagers uit “maar nu ook in de vorm van een gigantisch natuurscherm rondom distributiecentrum Ara.”

Een beetje groener

Het ideologische doel van Carl Stahl Green Walls is om de wereld een beetje groener te maken. Aan de populariteit van het klimhulpsystemen te zien, lijkt men deze missie in Nederland en België te omarmen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?