Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Aangenomen project: Bromtol rotonde Oosterhout

Aangenomen project: Bromtol rotonde Oosterhout

Wat een eer om aan deze kleurrijke rotonde te mogen werken. Met maar liefst 8000kg aan gewicht en 9 meter lengte is de Bromtol écht een eye-catcher.

We zijn dan ook erg trots op het winnen van de aanbesteding, welke is uitgeschreven door de gemeente Oosterhout. Wethouder Clèmens Piena heeft de overeenkomst ondertekend.

2.-rotonde-bromtol-kopieren

Over de reconstructie 

Het doel van de reconstructie is om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Daarom wordt de rotonde om het kunstwerk aangepast naar een vijftaks turborotonde met fietstunnel. Deze verandering gaat ervoor zorgen dat de verkeersdruk tijdens de avondspits bij bedrijventerrein Weststad aanzienlijk minder wordt. Automobilisten, werk- en fietsverkeer zullen hiervan profiteren.

De uitvoering zal starten in september 2020. Ondertussen zijn we al in een bouwteam met de gemeente Oosterhout gestart om het ontwerp te realiseren en een aantal voorbereidingen te treffen. Zo worden er al kabels en leidingen verlegd, en worden vergunningen tijdig verleend. Tijdens de realisatie wordt een volwaardige bypass aangelegd om de doorstroming van het verkeer te waarborgen.

Duurzaamheid

In de uitvraag van de gemeente Oosterhout is duurzaamheid en landschappelijke inrichting als belangrijke wens meegenomen. Aan deze wens kunnen wij voldoen, omdat we gespecialiseerd zijn in het aanleggen van circulaire rotondes met oog voor de omgeving en ecologie. De aanwezige ecologische verbindingszone wordt verbeterd en bij de aanleg van de rotonde maken we gebruik van duurzaam beton. Deze is gefabriceerd uit herwinbare materialen en cementvervangers. Zo heeft deze rotonde een langere levensduur dan bijvoorbeeld een asfaltrotonde. Laten we bouwen aan een duurzame toekomst!

Wij kijken erg uit naar dit fantastische project. Wij danken vooraf de gemeente Oosterhout, wethouder Clèmens Piena en aaneengesloten partijen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details