Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Accukluizen houden brand binnen in plaats van buiten
Accukluizen van Seefion zijn modulair.

Accukluizen houden brand binnen in plaats van buiten

Veilig accu’s opslaan en opladen

Algemeen directeur en oprichter Remco van Kuilenburg begon pas drie jaar geleden met Seefion, producent van brandveilige kluizen voor opslag en het opladen van lithium-ion accu’s. De kluizen vonden in de eerste jaren vooral gretig aftrek in de groensector en bij gemeenten, maar ondertussen worden ook andere sectoren volop bediend. Niet in de laatste plaats de logistieke sector. 

Er kunnen meerdere soorten accu’s en opladers in geplaatst worden.

“Want waar gebruiken ze nou geen elektrische apparaten met een oplaadbare accu als krachtbron?”, vraagt Remco retorisch. “Li-ion batterijen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Je komt ze tegen in onder meer smartphones, laptops, tuingereedschappen en elektrische fietsen. Lithiumbatterijen hebben een extreem hoge energiedichtheid waardoor ze apparatuur tot zeer lange tijd van energie kunnen voorzien.”

De hoge energiedichtheid van de lithiumbatterij verhoogt echter ook de kans op brand of zelfs ontploffing vertelt Remco. “Bedrijven met meerdere lithium-ion batterijen in het pand, die ’s avonds of ’s nachts worden opgeladen, lopen een verhoogd risico. Dat is waarom ik de kluizen van Seefion heb bedacht.” 

Verschillende laders van Stihl.

Essentieel verschil

Er zijn meer aanbieders van centrale oplaad­kasten voor accu’s op de markt, maar niet één van hen kan waarmaken wat Seefion belooft: er is geen gevaar meer van brand of een ontploffing en daarmee vol­doen ze aan de strengste wet- en regel­geving én de nog strengere eisen die verzekerings­maatschappijen aan zulke kluizen stellen. Veel chemicaliën­kasten, die ook voor dit doel verkocht worden, zijn ontworpen om brand buiten de deur te houden. De Seefion accu­kluizen zijn bedoeld om brand, en zelfs explosies, binnen te houden. Een essentieel verschil.

“Binnenkort wordt de PGS-37-2 norm verplicht”, legt Remco uit. “Die is specifiek geschreven voor de veilige opslag van lithium-ion accu’s. Maar verzekeraars stellen ondertussen nog strengere eisen aan de opslag van accu’s dan de strengste norm. Onze Seefion-8, -10, -16 en -20 kluizen (voor evenzoveel accu’s) voldoen aan die strenge eisen van verzekeringsmaatschappijen.”

Drukopbouw

“Onze kluizen zijn ook echt kluizen”, vervolgt hij. “Geen kasten waar bij een explosie de deur aan de andere kant van het pand ligt. Ze zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen drukopbouw van binnenuit. Ook in dat geval blijven de deuren dicht en op hun plaats vanwege de meerpuntssluiting. Dat is belangrijk want Li-ion accu’s zijn op hun kwetsbaarst wanneer ze aan de lader liggen. Niet voor niets vind er momenteel bijna dagelijks wel ergens een accubrand plaats. Met onze kluizen voorkom je in zo’n geval dat je hele pand afbrandt.”

En dat is niet onopgemerkt gebleven. In de groensector, waar steeds meer met elektrisch gereedschap wordt gewerkt, zijn de kluizen van Seefion in veel bedrijfspanden al geïnstalleerd, net als in de bouw. Maar ook gemeenten hangen steeds vaker bij Remco aan de telefoon.

Een kluis met alleen maar rugaccu’s, flexibel in te richten.

“De gemeente Den Haag heeft onze kluizen op negen verschillende locaties van de Dienst Stadsbeheer staan en ik heb zojuist een overeenkomst met Amsterdam gesloten over de levering van 32 accukluizen. Daarnaast is er veel belangstelling vanuit de broadcastwereld en natuurlijk is er veel vraag vanuit de logistieke sector. Eigenlijk overal waar accu’s worden gebruikt en opgeladen moeten worden, en waar is dat niet”, lacht Remco. “Een ander groot voordeel van Seefion accukluizen is dat ze modulair zijn. Je kunt er meerdere aan elkaar koppelen en ook de inrichting is flexibel zodat er verschillende soorten en formaten accu’s tegelijk in kunnen worden opgeslagen en opgeladen.” 

Naast veiligheid bieden de accu­kluizen van Seefion ook de mogelijkheid om gefaseerd en gepland te laden. Zo worden stroom­pieken voorkomen en dat heeft voordelen voor de totale elektrische installatie in een warehouse.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details