Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Attero gaat met breker voor duurzame kwaliteit
De SBM Remax 400 van Attero bewijst zich als een doordachte en duurzame breker, die gemiddeld 200 tot 220 ton puin per uur, met pieken van 270 ton.

Attero gaat met breker voor duurzame kwaliteit

Ophof Recycling timmert flink aan de weg met recyclingmachines van SBM Mineral Processing. Sinds augustus 2018 mag men zich officieel dealer noemen van dit Oostenrijkse kwaliteitsmerk en werden meerdere nieuwe machines verkocht. Zo investeerde Attero vorig jaar in een Remax 400.

Omdat de 52-tons rotor/percussiebreker om meerdere redenen bijzonder is, nam Bouwmat een kijkje op de hoofdvestiging in Wilp. Als marktleider in ons land verwerkt Attero op grote schaal afvalstromen van miljoenen Nederlanders en honderden bedrijven. Of het nu gaat om restafval, gft, puin, grond of kunststoffen, met de productie van duurzame energie en grondstoffen levert Attero een wezenlijke bijdrage aan de verduurzaming van onze samenleving. Door die potentie maximaal te benutten krijgt het afval opnieuw waarde! Jaarlijks wordt er circa 225.000 ton gft verwerkt. Een groot deel gaat door de vergistingsinstallatie, waar uit biogas groene stroom wordt geproduceerd.

De locatie heeft ook een stortplaats, waarbij grond wordt gereinigd en puin gebroken. De 15 jaar oude Hazemag breker is vervangen door een duurzame en veelzijdige Remax 400. Naast SBM voert Ophof Recycling voor Nederland ook het exclusieve dealerschap van de merken Maskin Mekano, Rockster, Eschlböck en sinds kort ook Anaconda. SBM produceert mobiele en stationaire installaties om bouw- en sloopafval, asfalt, beton en natuursteen te breken of zeven. Robuust, duurzaam en betrouwbaar zijn enkele kwaliteiten die de machines typeren. Naast rotor/percussiebrekers zijn er ook kaakbrekers leverbaar, al zijn die voor de Nederlandse markt minder interessant.

De SBM Remax 400 van Attero bewijst zich als een doordachte en duurzame breker, die gemiddeld 200 tot 220 ton puin per uur, met pieken van 270 ton.

FRAAIE SCORE

De Remax-serie roterende brekers telt vijf modellen (200, 300, 400, 450 en 500), met een basisgewicht tussen 23 en 50 ton en een maximum capaciteit van respectievelijk 200, 300, 400, 450 of 500 t/uur. “In Nederlands slooppuin komt de Remax 400 tot een fraaie score van 250 t/uur”, vertelt Gerrit Ophof. Bij Attero ligt de productie gemiddeld tussen 200 en 220 ton per uur, met pieken tot 270 ton. Opmerkelijk daarbij is dat de circa 52 ton wegende machine draait op het netstroom afkomstig van de eigen vergister. Dat is nog eens duurzaam! De dieselelektrische aandrijving scheelt een slok op een borrel qua brandstofverbruik. SBM bouwt al ruim 70 jaar elektrisch aangedreven rotor/percussiebrekers met elektrische besturingsprogramma’s.

In het geval van de Remax 400 betekent dit dat achter de geluidsarme motorbehuizing een dieselaggregaat schuilgaat met een vermogen van 350 kVA (280 kW) op basis van een moderne zescilinder dieselmotor, die voldoet aan de huidige emissienormen. De rotor wordt direct aangedreven door een 160 kW sterke elektromotor en ook de opgavebunker, afvoergoot, uitvoerbanden, magneet en windshifter worden volledig elektrisch aangestuurd. Aangezien de elektromotor alleen stroom verbruikt naar gelang nodig, scheelt dat in de praktijk al gauw 55% brandstof. In plaats van 25 tot 28 l/uur aan dieselolie verbruikt deze ‘op de paal’ circa € 0,07 per kW aan stroom.

HOOGWAARDIG

Door de jaren heen heeft de puinbreker van SBM zich bewezen als een hoogwaardig kwaliteitsproduct, dat uitblinkt in rendement, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Met een uitgekiend slijtageconcept zet de nieuwste generatie de standaard in de markt. De invoerbunker met klapbare wanden heeft een inhoud van 7 kuub. De rotor heeft een diameter van 1.160 mm en is uitgerust met keramische slaglijsten. Voor het verkrijgen van diverse eindkorrel fracties kan worden gedraaid met vier verschillende snelheden tussen 32 en 39 m/sec.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details