Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Automatische vetsmering bespaart tijd, geld én personeel

Automatische vetsmering bespaart tijd, geld én personeel

Het tekort aan technisch personeel en onderhoudsmonteurs groeit. Automatische onderhoudssystemen, zoals de vetsmeersystemen van Groeneveld Lubrication Solutions, kunnen dit tekort voor een gedeelte opvangen. Binnen haar uitgebreide programma automatische smeersystemen, biedt Groeneveld een aantal systemen specifiek voor zwaardere machines binnen de GWW, zoals grote wielladers, dumptrucks en graafmachines.

Dé uitgelezen oplossing voor grotere machines, die vaak onder extreme omstandigheden worden ingezet, is Twin. “De absolute top of the range van onze smeersystemen”, zegt Jolanda Lemmen. “Het tweeleidingconcept van het Twin-systeem werkt bij relatief lage druk, waardoor de structuur en dus de kwaliteit van het vet behouden blijft. De gepatenteerde ‘doseurs’ zorgen ervoor dat alle smeerpunten altijd optimaal gesmeerd worden. Met de juiste dosering en interval, ook bij lage temperaturen en bij grotere afstanden tussen pomp en smeerpunt.” Lemmen noemt niet alleen de verzekerde vetkwaliteit en optimale dosering als voordeel, maar geeft aan dat er op die manier geen onderhoudstechnici nodig zijn voor het benodigde dagelijks smeeronderhoud. “Dat alles leidt weer tot lagere operationele kosten en verhoogde inzetbaarheid van het materieel.”

Het Greensight ultrasoon obstakel detectiesysteem kan de veiligheid op de bouwplaats significant verhogen.

 

Progressieve smeersystemen

Naast Twin levert Groeneveld ook een hele serie pompen voor progressieve smeersystemen. De OnePlus, dat alle smeerpunten van de machine opeenvolgend smeert, is met name geschikt voor kleinere machines en machines met een minder complexe smeerbehoefte. Denk aan minigravers en -laders. Het systeem combineert het beproefde concept van progressieve smering met een moderne pomp, die met twee schakelaars eenvoudig is in te stellen.

Met de compacte EcoPlus biedt Groeneveld een aantrekkelijk geprijsd automatisch smeersysteem voor tal van toepassingen, zoals bij kleine wielladers, minigravers of schrankladers. Het unieke cartridge concept maakt navullen bijzonder eenvoudig, terwijl altijd de juiste kwaliteit vet wordt gebruikt.

TriPlus biedt drie onafhankelijk aan te sturen circuits. Daarmee is het dé ultieme oplossing voor machines waarvan verschillende componenten een uiteenlopende smeerbehoefte hebben, zoals mobiele graafmachines, betonpompen of –mixers en bijvoorbeeld graaf-laadcombinaties.

De progressieve verdeelblokken van Groeneveld onderscheiden zich door de unieke kwaliteit en nagenoeg onbegrensde combinatiemogelijkheden. Daardoor kan voor iedere toepassing exact het juiste systeem worden samengesteld, waarbij ieder smeerpunt altijd de juiste hoeveelheid vet krijgt.

De Twin, hét automatische smeersysteem geschikt voor zwaardere machines, biedt veiligheid, verzekerde vetkwaliteit én optimale dosering per smeerpunt.

 

Actief veiligheidssysteem

Een ander Groeneveld product dat steeds vaker wordt toegepast in de wereld van grondverzet en bouwtransport is Greensight, een actief veiligheidssysteem dat de veiligheid rond de machine aanzienlijk verhoogt. Greensight geeft de chauffeur of machinist nauwkeurige en betrouwbare informatie over de vrije ruimte voor of achter de truck of machine. Ultrasoon sensoren tasten de ruimte tot negen meter achter de machine af. Deze ruimte is verdeeld in drie scherp omlijnde zones, elk met een eigen visuele en akoestische signalering. In de cabine wordt een signaleringsunit gemonteerd, die zowel geluids- als lichtsignalen (LED) produceert om de machinist te waarschuwen. Het systeem is ook te koppelen aan één of meerdere Groeneveld CMOS-camera’s met weergave op een kleurenmonitor in de cabine.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details