Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Baanbrekende overheaddeuren zonder verenpakket

Baanbrekende overheaddeuren zonder verenpakket

Voor nieuwbouw uit de kluiten gewassen warehouse

Op het nieuwe bedrijvenpark H2O, ten zuidwesten van Zwolle, vinden we sinds eind vorig jaar het distributiecentrum van Verhoek Europe. Een toplocatie vlakbij de snelweg in de economisch sterke regio Gelderland en de ideale plaats voor een uit de kluiten gewassen warehouse. Het nieuwe complex, dat de naam Verhoek Europe – Hattemerbroek meekreeg, telt maar liefst 20.000 m² aan hoogwaardige logistieke ruimte. Het magazijn is uitgerust met de allernieuwste ASSA ABLOY OH1142P Dual Drive overheaddeuren. 

Verhoek Europe is een veelzijdige inter­nationale logistieke dienstverlener met ruim 70 jaar ervaring. Het bedrijf verdeelt goederen in bijna heel Europa onder eigen regie, waar­door kwaliteit, betrokkenheid, service en verkrijg­baar­heid steeds hand in hand gaan. Het nieuwste distributie­centrum van dit ambi­tieuze familie­bedrijf werd afgelopen najaar op­geleverd door bouw­bedrijf Pleijsier Bouw. Warehouse Hattemerbroek Verhoek is ontwikkeld door- en in eigen­dom van Borghese Logistics en werd ontworpen door Mies Architectuur en Pelecon structural engineers. 

“Dit gloednieuwe full electric complex is bijzonder aantrekkelijk voor een logistiek bedrijf”, stelt Steven van der Sloot, project­coördinator bij Pleijsier Bouw. “Niet alleen de ligging, maar ook de flexibiliteit van het pand dat opgedeeld kan worden in meerdere functionele units en de BREEAM Very Good certificering bieden veel voordelen. Logisch dat Verhoek Europe er zijn distributiecentrum in onderbracht.”

Aantrekkelijk deurprincipe voor vandaag én morgen

Ruim voordat de eerste steen werd gelegd, besloten de betrokken partijen samen om de baanbrekende ASSA ABLOY OH1142P Dual Drive overheaddeuren te integreren in het pand. “Innovatie staat hoog op het prioriteitenlijstje van Pleijsier Bouw dus het was een vanzelfsprekende beslissing om dit nieuwe deursysteem hier te installeren”, benadrukt Steven van der Sloot.

“De OH1142P dockdeuren voldoen absoluut aan de verwachtingen: ze zijn bijzonder snel en efficiënt en nemen flink wat minder ruimte in. Ook de implementatie van het nieuwe systeem is vlekkeloos verlopen. Er was een prima contact tussen onze uitvoerder en het team van ASSA ABLOY Entrance Systems. Bovendien waren niet alleen de monteurs aanwezig bij de opbouw van de dockdeuren; ook de ontwikkelaars van het systeem keken nauwgezet mee. Tel daar nog de kwaliteit van de deuren bij en je komt tot een wel heel mooi deurprincipe dat zich in de toekomst zeker nog verder zal bewijzen”, aldus Steven van der Sloot.

“We zijn blij dat we de kans kregen om dit state-of-the-art distributie­centrum te kunnen voorzien van onze nieuwste deuren. Een innovatief product leer je in de praktijk toch het beste kennen. De samenwerking met Pleijsier Bouw verliep zeer prettig en collegiaal, zoals we dat als projectpartners vaker ervaren”, aldus Hans Bolder, Project Manager bij ASSA ABLOY Entrance Systems.

Slimme laad- en lossystemen 

Het magazijnpand is uitgerust met 28 slimme laad- en lossystemen op basis van de ASSA ABLOY OH1142P Dual Drive dockdeuren met ‘Dual Drive’-technologie. Deze sectionale overhead­deuren zonder verenpakket werken sneller, soepeler en betrouwbaarder dan stan­daard overheaddeuren. Het verenpakket is vervangen door een dubbele aandrijf­motor, bevestigd op het onderste deurpaneel. Hierdoor is installatie en onderhoud vereen­­voudigd en neemt een deursysteem minder ruimte in. Boven­dien kunnen ze door de standaard IoT module verbonden worden met het digitaal toegangs­beheer­platform ASSA ABLOY Insight, dat belang­rijke inzichten levert om de stroom van mensen en goederen te opti­maliseren en de veilig­heid te verhogen. Aan­vullend werden 28 DL6010S Swingdock levellers, 28 DS6060S Curtain shelters, 28 wiel­geleiders en 5 extra OH1042P overhead­­deuren op maaiveld­niveau geïnstalleerd.  

Projectdetails: 

Aannemer: Pleijsier Bouw

Ontwikkelaar/Eigenaar: Borghese ­Logistics

Ontwerp: Mies Architectuur en Pelecon structural engineers

Huurder gebouw: Verhoek Europe

Certificering: BREEAM Very Good

Fotografie: ©Egbertdeboer.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details