Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
BASF Construction Chemicals is nu MBCC Group

BASF Construction Chemicals is nu MBCC Group

▪ Afsplitsing van BASF Group voltooid
▪ Dr. Jochen Fabritius is de nieuwe Chief Executive Officer van MBCC Group
▪ MBCC Group klaar om het potentieel van zijn bedrijven te benutten

MBCC Group, de nieuwe naam van het vroegere BASF Construction Chemicals na de overname door een filiaal van Lone Star (Lone Star), een wereldwijde private-equityonderneming zal vanaf 1 oktober 2020 operationeel zijn. De transactie tussen BASF en Lone Star werd afgesloten op 30 september 2020, met ingang vanaf middernacht. Lone Star is voortaan de nieuwe eigenaar van de onderneming. MBCC Group werd de voorbije 18 maanden afgesplitst van BASF Group en is nu een volledig zelfstandige organisatie.

MBCC Group is wereldwijd één van de toonaangevende leveranciers van chemicaliën en oplossingen voor de bouwsector en biedt innovatieve en duurzame producten en oplossingen in verschillende domeinen, zoals gebouwen, constructies, tunnelbouw, nieuwbouw en renovatie. De groep behoort tot ‘s werelds belangrijkste leveranciers van hulpstoffen en is een belangrijke speler op de sterk gefragmenteerde markt voor bouwsystemen.

MBCC Group bedient meer dan 30.000 klanten en zakenpartners over de hele wereld. De groep telt ongeveer 70 juridische entiteiten wereldwijd en zo’n 7500 werknemers en bouwdeskundigen in meer dan 60 landen. Het wereldwijde en Europese hoofdkantoor bevindt zich in het Duitse Mannheim en er zijn regionale hoofdkantoren in Beachwood, Ohio (Amerikaans continent), Dubai, VAE (Midden-Oosten, Rusland en Afrika) en Singapore (Azië en Pacifisch gebied).

De succesvolle belangrijkste merken van MBCC Group (Master Builders Solutions®, PCI®, Thermotek®, Wolman®, Colorbiotics® en Watson Bowman Acme®) zijn vertrouwde namen op de verschillende markten en kunnen bogen op meer dan 100 jaar geschiedenis en ervaring in de sector.

Dr. Jochen Fabritius aangesteld als CEO

De nieuwe eigenaar heeft Dr. Jochen Fabritius als de nieuwe CEO (Chief Executive Officer) van MBCC Group aangesteld. Dr. Fabritius is burgerlijk ingenieur van opleiding en heeft bijna zijn hele carrière in de bouwsector doorgebracht. Hij is een zeer ervaren expert in de bouwsector. De afgelopen jaren werkte hij voor Xella, waar hij in 2014 begon, eerst als COO (Chief Operating Officer) en daarna, vanaf 2017, als CEO. Daarvoor werkte hij 15 jaar bij het adviesbureau McKinsey & Company.

Hij zegt: “Ik ben blij deel uit te maken van de MBCC Group en nauw samen te werken met een sterk wereldwijd managementteam om het potentieel van dit bedrijf maximaal te benutten. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om alle medewerkers te bedanken voor hun harde werk en toewijding om, in tijden van een wereldwijde pandemie, de afsplitsing succesvol binnen de ambitieuze tijdslijn te hebben verwezenlijkt.

MBCC Group legt zich toe op innovatieve en duurzame oplossingen en is goed voorbereid op het digitale tijdperk

Innovatie, een van de belangrijkste drijfveren van MBCC Group, is bijzonder sterk aanwezig dankzij een netwerk van wereldwijde en regionale R&D-centra. In het wereldwijde R&D-centrum in het Duitse Trostberg werken deskundigen aan fundamenteel onderzoek, nieuwe betontechnologieën en de ontwikkeling van nieuwe producten en processen voor bouwchemicaliën en aanverwante systeemoplossingen. Dit centrum stuurt de innovatieketen van MBCC Group op het vlak van hulpstoffen, tunnelbouw en harsen en beheert de volledige octrooienportefeuille en wereldwijde technologieprojecten. MBCC Group heeft regionale ontwikkelingscentra in Noord-Amerika, Europa, Azië / Pacifisch gebied en de regio Midden-Oosten/Rusland/Afrika.

“Duurzame oplossingen aanreiken is een centraal element in het portfolio van MBCC Group. Vandaag zijn meer dan 35 % van alle producten die worden aangeboden door de groep, al duurzaam geoptimaliseerd. Door de economische voordelen te vergroten en tegelijkertijd de opwarming van de aarde tegen te gaan, spelen we in op de behoeften van de klant en maken we duidelijk wat onze visie is”, aldus dr. Sven Asmus, Chief Technology Officer van MBCC Group.

In samenwerking met Europese klanten tonen de experts van Master Builders Solutions aan de hand van concrete voorbeelden hoe klanten dankzij superieure chemie hun productiviteit kunnen verhogen en hun operationele kosten en koolstofvoetafdruk verlagen. Extern gevalideerde evaluatietools zoals de Life Cycle Analyzer kleven duidelijke cijfers op de verkregen voordelen. Meer informatie is beschikbaar op: www.sustainability.master-builders-solutions.com

De sterk toenemende digitalisering in de bouwsector wordt ook weerspiegeld in het digitale aanbod van MBCC Group. Met meer dan 700 BIM-objecten (Building Information Modeling) en een gestaag groeiende objectendatabank voor de merken Master Builders Solutions, Watson Bowman Acme, Thermotek, Senergy™ en Finestone®, beschikt MBCC Group over de grootste BIM-portefeuille in de bouwsector. De objecten zijn beschikbaar in meerdere wereldwijde BIM-bibliotheken en -databases en alle relevante informatie en toegang is beschikbaar op: https://virtual-design.basf.com/global/

Naast BIM biedt MBCC Group ook verschillende oplossingszoekers, berekeningstools en andere digitale diensten. Een mooi voorbeeld is de Online Planning Tool van Master Builders Solutions. Deze tool helpt bouwprofessionals niet alleen snel en eenvoudig de juiste oplossingen voor hun projecten te vinden, maar past zich ook flexibel aan wanneer de projectvereisten wijzigen en biedt cruciale informatie bij elke stap in de planning. Meer informatie is beschikbaar op: https://online-planning.master-builders-solutions.com/en/benelux

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details