Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Behoefte aan schone machines groter dan ooit. BIA biedt uitkomst.

Behoefte aan schone machines groter dan ooit. BIA biedt uitkomst.

Het beperken van CO2– en stikstof uitstoot is belangrijker dan ooit. De behoefte aan schonere machines neemt daarmee toe. Het is mede om die reden dat BIA Nederland ervoor kiest het merk Komatsu in haar assortiment te hebben. BIA Nederland maakt onderdeel uit van de BIA Group, al meer dan een eeuw pionier op het vlak van distributie van machines voor de bouwindustrie en openbare werken.

“We hebben een range diverse merken hoogwaardige machines voor de infra, bouw, afbraak en recycling branche”, vertelt Arjen Uijtewaal, accountmanager BIA Nederland. “Maar Komatsu is als leverancier enorm vooruitstrevend op milieugebied.” Komatsu machines zijn wereldwijd een begrip vanwege hun kracht, betrouwbaarheid, levensduur, zuinigheid, comfort en veiligheid. De machines onderscheiden zich niet alleen op het gebied van technologische ontwikkeling maar Komatsu kijkt naar milieubelastende factoren bij productie en bij gebruik van de machines. Zo maakt Komatsu geen gebruik van een accu met zware metalen maar een accumulator die werkt op basis van gelijkstroom. Hierdoor is de machine aan het eind van de levensduur te recyclen zonder milieubelastend te zijn.

Hybride

Daarnaast geeft Komatsu al sinds 1999 de noodzaak aan om te letten op stikstof en CO2-uitstoot. In 2003 passen ze de hybride techniek toe in hun machineontwikkeling en dat leidde ertoe dat in 2008 de eerste commerciële hybride machines werden verkocht. Uijtewaal: “Hybride machines zijn minder belastend voor het milieu; ze beperken de stikstof en CO2-uitstoot. Daarnaast zijn ze snel, super betrouwbaar en stil, waardoor ze minder hinder geven.” Maar Uijtewaal voegt eraan toe dat ze ook goed zijn voor de portemonnee: “Er wordt een hoger rendement gehaald omdat het brandstofgebruik zo’n 20-25% lager is, afhankelijk van de inzet van de machine. Inmiddels zijn we al aan de vierde generatie toe van hybride bij BIA, waarmee je kunt zeggen dat het door klanten gebleken is een bewezen goed concept te zijn.”

Ook in de sloop en recycling vinden de hybride kranen hun weg, op de foto de HB365LC-3 van Cees van Haaren uit Boxtel.

 

Verbaasd

Toch zijn nog veel ondernemers conservatief als het gaat om het aanschaffen van machines met moderne technieken, waarschijnlijk veroorzaakt door het onbekende. “Maar juist deze technische ontwikkelingen, die voorhanden zijn en direct toepasbaar in het hedendaagse, waarbij het milieu minder belast wordt én het rendement omhoog gaat… Tja, hoeveel argumenten wil je hebben? Ik zou graag de aanwezige drempels weg willen halen en middels voorlichting laten zien wat wij voor klanten kunnen betekenen op dat gebied.” Dat sluit mooi aan bij de bedrijfsfilosofie van BIA: de klant optimale oplossingen bieden. Niet alleen met machines, maar ook met professionele projectbegeleiding, service en support. “Ons BIA team begeleidt het volledige proces, van financiële ondersteuning tot fleet & process management”, zegt Uijtewaal. “Door onderdelenvoorziening, het verzorgen van onderhoud en het bieden van een 24/7-storingsdienst, leveren we een solide totaaloplossing.”

Fleetmanagement

“Zo hebben we technologische hulpmiddelen die ter beschikking staan om te zorgen dat machines in het totale productieproces gemonitord en bewaakt kunnen worden door de klant. Met behulp van fleet management registreert de klant de totale vloot aan diverse merken en krijgt zo inzicht in de productiviteit van de machines. Op die manier is een optimale inzet te creëren waardoor stilstand wordt geminimaliseerd en de kosten zo laag mogelijk worden gehouden.” Door het instellen van timers voor onderhoud, wordt de conditie van de machines op peil gehouden, wat vaak reparatiekosten scheelt, of kunnen machines tijdig vervangen worden als ze aan het eind van hun levensduur zijn. “Dankzij de combinatie van het elkaar aanvullende productieassortiment én de ervaren aftersales-support bij BIA, verzekeren we klanten een maximale productiviteit van hun machines. Tegen zo laag mogelijke operationele kosten”, besluit Uijtewaal.    


BIA Nederland

Skagerrakstraat 6, 7202 BZ Zutphen

T +31 88 303 22 00

E [email protected]

www.biagroup.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details