Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Bescherming tegen klein venijn is broodnodig

Bescherming tegen klein venijn is broodnodig

We hebben het over de teek. Het kleine beestje kan met een beet de ziekte van Lyme overbrengen. Niet altijd is de gebeten persoon zich bewust van de teek. Bedenk dan dat 1 op de 5 teken Lyme bij zich draagt en het zal duidelijk worden dat onbeschermd buiten lopen een soort Russische Roulette is.

Niet alleen in het groen
In tegenstelling tot wat velen denken, houden teken zich niet alleen op “in het groen”. Een tekenbeet is overal op te lopen, buiten. Iemand die ten prooi valt aan de ziekte van Lyme, kan daardoor voor langere tijd uit de roulatie zijn. In sommige gevallen is terugkeren naar het werk niet meer mogelijk, door de gevolgen van de ziekte. Zou het voor werk­gevers niet de normaalste zaak van de wereld moeten zijn om beschermende kleding aan te bieden tegen tekenbeten? Afgezien van het mense­lijk leed dat kan ontstaan na een beet, is de economische schade fors, wanneer een werknemer uitvalt. Gelukkig is er een goede oplossing voor dit probleem.

Teek

Gert-Jan van Spanje, category manager kleding, schoenen en veiligheid bij Intersafe Groeneveld BV.
(Beeld: Quintalle Nix)

Speciale tekenwerende PBM’s zijn nu verkrijgbaar
We spreken met Gert-Jan van Spanje, category manager kleding, schoenen en veiligheid bij Intersafe Groeneveld BV. “Als leverancier van veilig­heids­­middelen aan de GWW-sector zien wij het als onze plicht om werkgevers en werknemers bewustwording bij te brengen over de teek en de gevolgen van de ziekte van Lyme. Het gaat hier om een infectie­ziekte die door de Borrelia burgdorferi bacterie wordt veroorzaakt. Deze bacterie richt zich op het zenuwweefsel, gewrichten, huid en hart. Indien de ziekte niet op tijd behandeld wordt, dan kunnen er neuro­logische, gewrichts-, huid- of hartklachten ontstaan. De gevolgen kunnen zich uiten in gezichtsverlamming, pijn en krachtsvermindering in armen of benen, koorts, ernstige vermoeidheid, somberheid en duizeligheid”, aldus Van Spanje.

De oplossing voor het probleem wordt door Intersafe geleverd in de vorm van speciale, tekenwerende kleding. “We leveren speciaal geïmpregneerde werkkleding van Rovince. Na in contact gekomen te zijn met Vincent Jansen, mede-oprichter van Rovince, werd ons al snel duidelijk dat met de teek duchtig rekening gehouden moet worden. De werkkleding die we via Rovince leveren, is geïmpregneerd met permethrine, een synthetische variant van een insectenwerende stof die van nature in chrysanten voorkomt. Volstrekt onschadelijk voor de mens, maar voor de teek een zeer onaangename stof om mee in aanraking te komen. In plaats van zijn weg te zoeken op kleding, richting huid, zal de teek zijn “vingers branden” en loslaten. Zo voorkom je ook dat je ongedetecteerde teken via je kleding mee naar huis neemt, waar ze dan later toeslaan.”

Teek

Bedenk dat 1 op de 5 teken Lyme bij zich draagt.

Tekenwerende kledij in een infrapakket
Als partners bedienen Intersafe en Rovince de markt. “We geven advies en voorlichting, en leveren de juiste beschermende kleding. Intersafe is de enige partij die teekwerende werkkleding met een RWS- én NEN8333-normering kan leveren!”. Het verdedigingsmiddel is er dus, nu nog zorgen dat iedereen doordrongen is van het gevaar!”

Maak kennis met de Rovince producten tijdens Infratech 15 t/m 18 januari 2019 in Ahoy Rotterdam. Standnummer 5.109

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details