Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Beursprimeur: VTN vanaf nu terug op de Benelux markt

Beursprimeur: VTN vanaf nu terug op de Benelux markt

SAES International, exclusieve distributeur van onder meer Epiroc en Erkat, neemt vanaf januari 2020 de distributie van het VTN programma, bestaande uit uitrustingsstukken voor sloop, recycling, overslag, offshore en grondverzet voor zijn rekening.

Bij velen welbekend: Henk Saes, ondernemer pur sang. In zijn studietijd, zo’n 40 jaar geleden, liep Henk als echte liefhebber alle beurzen over de hele wereld af. Tegenwoordig staat hij met zijn eigen bedrijf zelf op beurzen in de Benelux en daarbuiten. Op de Infrarelatiedagen in Hardenberg, heeft de directeur en eigenaar van SAES International BV uit Weert een beursprimeur.

img_8529-kopieren

Henk Saes: “Het is fantastisch dat we de producten VTN toe kunnen voegen aan ons Epiroc en Xcentric Ripper assortiment.”

 

SAES International onderscheidt zich met zijn grote merken en even grote uitrustingsstukken voor sloop, recycling, overslag, offshore en grondverzet. Als exclusieve distributeur kan Henk daar vanaf januari 2020 VTN als merk aan toevoegen! Op de beurs zelf vertelt Henk hoe dat zo gekomen is. ”VTN zocht een goede partner om binnen de Benelux weer terug op de markt te keren. SAES biedt, zoals met Epiroc, de juiste knowhow, ondersteuning en service die VTN haar klanten wil bieden. Bovendien zijn we zeer actief in de Benelux en verhuren we totaaloplossingen aan klanten, ook wereldwijd.” Redenen genoeg voor VTN om met SAES in zee te gaan.

img_8553-kopieren

VTN HP07: dé hydraulische sloopschaar met boostertechniek.

 

Met kop en schouders

“Het is fantastisch dat we de producten van VTN toe kunnen voegen aan ons Epiroc, Erkat en Xcentric Ripper assortiment”, vervolgt Henk. “Want SAES staat voor kwaliteit en het Italiaanse merk VTN steekt wereldwijd met kop en schouders boven de rest uit. Het bedrijf blijft door ontwikkelen waardoor de producten steeds beter worden. Met het breedste programma en de meeste ervaring is VTN dus een perfecte aanvulling.” SAES biedt aanvullend op de SDT-lijn van Epiroc de gehele slooplijn van VTN aan; van betonscharen, vergruizers, ijzerscharen, sloop-, poliep- en sorteergrijpers tot aan combischaren.

img_8525-kopieren

SAES voegt als exclusieve dealer in de Benelux VTN toe aan haar assortiment. 

 

Sloopscharen met BOOSTER techniek

In de stand pronkt achter Henk de VTN HP07: dé hydraulische sloopschaar met boostertechniek uit de HP-serie van VTN. Er zijn maar liefst 7 modellen binnen de HP serie voor graafmachines met een werkgewicht van 1,5 tot 30 ton. Henk: “VTN speelt enorm goed in op de vraag vanuit de markt, om op een efficiënte en effectieve manier snel te kunnen werken. Zo ook met deze HP07. Het is een compact ontworpen apparaat met 360° rotatie en daarmee de ideale oplossing voor primaire sloop. De gepatenteerde ‘BOOSTER Power Multiplier’ techniek, een drukverhoger die op de cilinder werkt, maakt de HP07 het perfecte hulpmiddel op de bouwplaats. Het heeft vele voordelen, zoals het geluidsarm en trillingsarm werken. Maar vooral bij ontmantelingsbehoeften, waarbij veelal kleinere -minder krachtige- sloopmachines gebruikt worden, bereik je dankzij de BOOSTER techniek tóch het hoge vermogensniveau en de kracht die nodig is bij sloopwerkzaamheden.”

img_8528-kopieren

SAES biedt, zowel met VTN als met Epiroc, de juiste knowhow, ondersteuning en service.

 

Meer met minder

“Een echte verbetering van de efficiëntie van graafmachines”, vindt Henk. “Het is een uitdaging om met zo min mogelijk installatietechniek een zo groot mogelijk werk te verzetten. Daar is VTN goed in en daar staan wij als SAES ook voor.” De HP-serie heeft een lichtere structuur maar is even resistent en biedt veel meer kracht in zijn snijfase. Een ander bijkomend voordeel is dat bij de basismachines van VTN de variabele bekken van de VTN MT- en de VTN CK-Combischaren snel verwisseld kunnen worden. “Dat,” vervolgt Henk, “en het synchroon kaakbewegingssysteem draagt bij aan korte werkcycli.” Een topproduct van een A-merk dus. “Zeker,” zegt Henk en wil daar nog even aan toevoegen: “investeren in kwaliteitsmateriaal, levert onder aan de streep uiteindelijk alleen maar geld op. Want met een topproduct én de goede service die SAES biedt, heb je een gouden combinatie te pakken. Onze speciaal ingerichte servicewagens op locatie kunnen stilstand minimaliseren en de ervaring leert dat goede stevige producten dankzij goed onderhoud jaren langer mee gaan. Zo leveren we nog steeds service aan materieel dat boekhoudkundig in feite allang is afgeschreven… want technisch gezien kunnen ze nog jaren mee,” besluit Henk.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details