Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
BIO-BASED VERJONGER VOOR STERK VEROUDERD ASFALT GRANULAAT

BIO-BASED VERJONGER VOOR STERK VEROUDERD ASFALT GRANULAAT

Door veroudering (oxidatie) wordt bitumen bros en minder elastisch. De oorzaak van dit brosser worden is dat specifieke bestanddelen in het bitumen worden omgezet naar meer polaire, geoxideerde componenten die zich gaan afscheiden waardoor een inhomogeen materiaal ontstaat.  NeoMex® HR van Latexfalt is in staat deze afscheiding weer grotendeels tegen te gaan waardoor een homogener en flexibeler materiaal ontstaat.  

Dit onderscheidt NeoMex® HR van vele “verwekers” daar deze materialen slechts zachte componenten toevoegen, terwijl “echte” verjongers de homogeniteit van verouderde bitumen weer herstellen.  Deze homogeniteit is met name van belang bij lagere temperaturen en juist de koude eigenschappen van met NeoMex® HR- verjongd-verouderd asfaltgranulaat zijn uitstekend te noemen.

Multicomponent product

NeoMex® HR is een multi-component product en is zo samengesteld dat het geschikt is voor alle types verouderd asfalt granulaat, de werking is onafhankelijk van het type basisbitumen en [polymeer] modificatie. Door de specifieke samenstelling zal de verjonger snel in het verouderde bitumen intrekken en zal het ook SBS-rijke domeinen in het bitumen weer flexibeler maken.  Deze unieke eigenschappen maken dat NeoMex® HR  de verjonger bij uitstek is voor toepassing van bijvoorbeeld verouderd ZOAB-asfaltgranulaat in nieuwe open toplagen.  

Veiligheid, gezondheid en milieu

Het product is samengesteld op basis van meerdere BioBased componenten, waarbij geen chemische modificatie heeft plaatsgevonden. NeoMex® HR voldoet dan ook aan alle noodzakelijke Europese veiligheids- en milieueisen. De MKBI en LCA-waardes zijn duidelijk beter dan die van alternatieve verjongers. Tevens worden de grondstoffen bijna volledig op Nederlandse bodem geproduceerd. Dehalve zijn CO2-emissies als gevolg van transport en opslag verregaand geminimaliseerd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details