Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Biologisch afbreekbaar steeds vaker een must
Een kijkje in het goed gevulde magazijn van Panolin-distribiteur Duport Lubricare.

Biologisch afbreekbaar steeds vaker een must

Verduurzaming is noodzakelijk. Steeds meer bedrijven zijn er op één of andere manier mee bezig én bereid er in te investeren. Bij de verduurzaming past ook het gebruik van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Duport Lubricare is in Nederland de enige distributeur van Panolin. 

Sales manager Henk-Jan Keuter kan uitgebreid vertellen over de voordelen van de duurzame hydraulische olie van deze Zwitserse producent van smeermiddelen: “Een hydraulisch systeem draait gemiddeld 1.500 uur met dezelfde olie. Tijdens de levensduur moet die olie dus zeker tien keer vervangen worden. Met de duurzame olie van Panolin is vervangen niet meer nodig, want die olie gaat maar liefst 15.000 uur mee.” In de praktijk is dat vaak net zo lang als de machine zelf.

Vanuit die zekerheid en de grote milieuwinst is het begrijpelijk dat steeds meer klanten hiervoor kiezen. Zo gebruikt Boskalis Panolin op o.a. de Magnor (’s werelds grootste backhoe dredger), BAM voor zowel de rail- als infratak en bij funderingsmachines, Tobroco voor de Giant machines en verder nog Strukton, KWS Infra, ETEC, waterschappen, gemeenten en niet te vergeten Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer. Henk-Jan neemt als voorbeeld het beheer en onderhoud door Heijmans van de sluizencomplexen in Terneuzen en aan de Westerschelde. “Deze olie is uitermate interessant voor bedrijven die in kwetsbare gebieden werken. Panolin is namelijk biologisch afbreekbaar. Als je per ongeluk wat olie lekt is het binnen 28 dagen voor meer dan 90 procent afgebroken.”

De filtratieapparatuur van Cardev is geschikt voor elk werkend hydraulisch systeem. Bij het wisselen van het filterelement blijven geen vuilresten achter.

OP TERMIJN GELD BESPAREN

“We zijn op dit moment met veel mooie projecten bezig. Zo kiest de gemeente Almere voor groene en duurzame oplossingen in het kader van ‘Growing Green Cities’. Bij de recent afgeleverde nieuwe vuilniswagens zijn de hydraulische systemen afgevuld met biologisch afbreekbare olie, geleverd door Duport Lubricare BV..’’ Henk-Jan ziet deze ontwikkeling ook in andere gemeenten.

“Hoewel de olie van het Zwitserse merk in aanschaf iets duurder is, kiezen steeds meer bedrijven voor Panolin, omdat het veel duurzamer is en op termijn juist veel geld bespaart. Het is een hoogwaardig product, dat bij veel OEM’s als fabrieksafvulling leverbaar is. Panolin heeft goedkeuringen van verschillende belangrijke instituten.”

De filtratieapparatuur van Cardev is geschikt voor elk werkend hydraulisch systeem. Bij het wisselen van het filterelement blijven geen vuilresten achter.

IMPORTEUR FILTERAPPARATUUR

Als importeur van oliën heeft Duport Lubricare er ogenschijnlijk alle belang bij dat machines zoveel mogelijk olie gebruiken. Toch kijkt het bedrijf uit Dedemsvaart altijd eerst welk product het beste bij de klant past. “We gaan niet voor eigen voordeel, maar zoeken naar de juiste oplossing voor elke situatie. Eerst nemen we een monster en bekijken of het mogelijk is om de huidige olie te filteren. Dan kan die vaak nog een jaar of drie langer mee en dat scheelt veel geld. Voor ons is dit minder voordelig, maar we vinden het vooral belangrijk dat alles op een duurzame wijze gebeurt”, aldus Henk-Jan.

Dat filteren kan Duport Lubricare overigens zelf, want het bedrijf is ook importeur van Cardev filtratieapparatuur. Die is geschikt voor elk werkend hydraulisch systeem en in staat om de olie schoner dan nieuw te krijgen en dit ook zo te houden. De apparatuur is ontworpen met gebruiksgemak in gedachte. Het filteroppervlak is maximaal en een groot voordeel is verder dat bij het wisselen van het filterelement geen vuilresten achterblijven.   

Levering binnen 24 uur sterkpunt Duport Lubricare

Panolin levert een complete lijn aan biologisch afbreekbare smeermiddelen: oliën en smeervetten. Tot de service van Duport Lubricare behoort levering binnen 24 uur. Dat is mogelijk omdat alle typen smeermiddelen altijd op voorraad zijn. Wilt u uw CO2-footprint verlagen zonder extra kosten? Duport Lubricare rekent dit graag voor u uit met behulp van de officiële CO2-footprint rekentool. Duport Lubricare komt desgewenst ook langs voor een gratis bemonstering, advies en begeleiding.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details