Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
BMWT-Keur blijft ook in coronajaar flink groeien’

BMWT-Keur blijft ook in coronajaar flink groeien’

Dankzij het sectorprotocol ‘Samen veilig doorwerken’ konden de keuringen van mobiele arbeidsmiddelen en magazijnstellingen ook na uitbraak van het coronavirus blijven doorgaan. Mede daardoor konden duizenden mensen in de vitale en alle andere sectoren efficiënt en veilig hun werk blijven doen. 

In totaal zijn in 2020 maar liefst 350.605 keuringen uitgevoerd. Dat is flink meer dan de 328.188 keuringen in 2019. De groei doet zich met name voor in de productcategorieën tractiebatterijen (12,7 procent), hoogwerkers (8,5 procent) en burger- & utiliteitsbouw (4,0 procent).

De groei van BMWT-Keur is opvallend gezien de enorme impact van het coronavirus op het bedrijfsleven. Ook in deze uitzonderlijke omstandigheden die tot op de dag van vandaag voortduren, moeten werkgevers voldoen aan de Arbowet- en regelgeving. Daarin staat dat ze verplicht zijn om hun mobiele arbeidsmiddelen en magazijnstellingen periodiek te keuren.

Het feit dat BMWT-Keur is gegroeid, bewijst dat veel bedrijven ondanks de uitzonderlijke omstandigheden daaraan navolging hebben gegeven. Met andere woorden: ook in het coronajaar stond veiligheid onverminderd hoog op de agenda van bedrijven.

Speciaal sectorprotocol

De veiligheidskeuringen zijn uitgevoerd met de nodige voorzorgsmaatregelen. Toen het virus in het voorjaar van 2020 razendsnel om zich heen greep, heeft BMWT gereageerd met het opstellen van het sectorprotocol ‘Samen veilig doorwerken’.

In dit protocol staat wat de keurmeesters van BMWT kunnen doen om tijdens hun werkzaamheden alle betrokkenen zoveel mogelijk te beschermen tegen besmetting en de gevolgen van het coronavirus. Denk aan het maken van afspraken over de locatie van de keuring en het reinigen van de arbeidsmiddelen met alcohol voorafgaand aan en na afloop van de keuring.

Vanzelfsprekend volgen de keurmeesters de richtlijnen van het RIVM, zoals twintig seconden handen wassen, anderhalve meter afstand houden en mondkapjes dragen tijdens verplaatsingen. Het protocol blijft van kracht totdat het virus is besteden en de overheid de coronamaatregelen afschaft.

Waarborg

BMWT-Keur biedt de werkgever de bevestiging dat hun werkmaterieel goed onderhouden is en in goede staat verkeert. Bovendien ontzorgen de periodieke keuringen de werkgever ten aanzien van zijn verplichtingen voor de Arbowet.

BMWT is de belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. BMWT levert toegevoegde waarde voor de leden en hun klanten op het gebied van veilig, deskundig en duurzaam werken.

BMWT-Keur borgt de kwaliteit van de veiligheidskeuringen die de deelnemende bedrijven uitvoeren; BMWT-Train biedt badges en certificaten voor de bediening van werkmaterieel, en BMWT-CERT borgt de kwaliteit van SOG-examens en examens Terugwinnen mobiele airco’s.

Op het gebied van duurzaamheid biedt BMWT het Keur Duurzame Bedrijfsvoering, het Efficiencylabel voor tractieladers, Het Nieuwe Draaien en Het Nieuwe Heffen.

Er zijn 114 bedrijven gecertificeerd voor het uitvoeren van periodieke veiligheidskeuringen onder BMWT-Keur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details