Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Bobcat: nieuw merk heftrucks en magazijnequipment stelt zich voor
De heftrucks zijn een logische aanvulling op het Bobcat-programma.

Bobcat: nieuw merk heftrucks en magazijnequipment stelt zich voor

Leveringsprogramma bestaat uit verschillende lijnen

Sinds kort is de logistieke markt een merk heftrucks rijker: Bobcat. Het bedrijf is bekend van een uitgebreid programma compacte machines, die gebruikt worden in de bouw, de agrarische sector, de groenvoorziening, sloop en recycling. Vaak worden de Bobcat-laders en verreikers, die voorzien kunnen worden van aanbouwdelen als bakken, grijpers, balenklemmen, dumphoppers en palletvorken, gebruikt voor material handling en logistieke taken. Geen wonder dus dat de producten van Doosan Industrial Vehicle – heftrucks en magazijnequipment – in het Bobcat-programma opgenomen zijn. De machines worden vanaf 1 januari in het bekende Bobcat-design geproduceerd.

De Bobcat-heftrucks bieden veel comfort voor de chauffeur.

De geschiedenis van de Bobcat heftrucks gaat terug naar 1968 toen de eerste vorkheftruck in Zuid-Korea onder het merk Daewoo geproduceerd werd. In 2005 werd het bedrijf overgenomen door Doosan, dat in 2011 Doosan Industrial Vehicle (DIV) oprichtte. In 2021 nam Doosan Bobcat de onderneming over en daarmee ook de infrastructuur van het bedrijf. Die bestaat uit twee fabrieken in Incheon (Korea) en Yanta (China), waar heftrucks geproduceerd worden, en een fabriek in Lübben (Duitsland) waar pallettrucks en stapelaars gemaakt worden.

Warehouse en inspecties

In 1993 begon Doosan Industrial Vehicle vanuit een locatie in België met de verkoop van heftrucks op het Europese vasteland. In 2007 verhuisde het bedrijf naar een warehouse en distributiecentrum voor heftrucks, magazijnequipment en reserve-onderdelen in Sint-Niklaas. In Sint-Niklaas is ook het Europese hoofdkantoor van Doosan Industrial Vehicles gevestigd, waar de afdelingen sales, marketing, klantenservice, technische ondersteuning, administratie en HR ondergebracht zijn.

Het kenmerkende Bobcat-design.

De vestiging in Sint-Niklaas, die inmiddels omgedoopt is tot Doosan Bobcat Belgium, zal een aantal veranderingen ondergaan, waarmee een investering van zo’n twee miljoen euro gemoeid is. De kantoren worden ingrijpend gerenoveerd en ingericht in de Bobcat-huisstijl. Daarnaast worden de faciliteiten voor technische keuringen, pre-delivery inspecties en service uitgebreid en gemoderniseerd. Er worden bijvoorbeeld nieuwe hef­bruggen en een spuitcabine geplaatst. Naast Sint-Niklaas heeft Doosan Industrial Vehicles eigen verkoopkantoren in Frankrijk, Italië en Duitsland. In andere landen wordt gewerkt met importeurs/resellers. Voor Nederland zijn dat Van Riel Forklifts in Tilburg en Ausma Vorkheftrucks in Heerenveen. De beide resellers maken gebruik van een uitgebreid net­werk van sub-dealers. Momenteel is het bedrijf actief in meer dan 90 landen.

Productportfolio

Het leveringsprogramma van Bobcat voor logistiek en material handling bestaat uit diverse productlijnen: een serie dieselheftrucks met een hefvermogen van 2 tot 16 ton; een serie LPG-heftrucks met een hefvermogen van 2 tot 7 ton en een serie elektrische heftrucks met een hefvermogen van 1,2 tot 10 ton. In dat segment is ook een lijn elektrische heftrucks met 3 wielen inbegrepen voor het lichte werk van 1,2 tot 2 ton. De magazijnoplossingen omvatten onder meer pallettrucks, stapelaars  en reachtrucks.

Bobcat Heftruck.

Tijdens de laatste LogiMAT in Stuttgart introduceerde Doosan Bobcat een aantal nieuwe machines. Zo was de nieuwe B80NS -vorkheftruck te zien, die onderdeel is van een serie elektrische vorkheftrucks met tegengewicht en een hefvermogen van 8 en 10 ton. Daarnaast waren er twee prototypes te zien: de B18NT elektrische vorkheftruck met drie wielen en een lithium accu en de B30X-7 Plus-vorkheftruck op waterstof.

Bobcat-DNA

Op de website van Doosan Industrial Vehicle is te lezen, dat het bedrijf ernaar streeft om eenvoudige en krachtige machines op de markt te brengen, die de bestuurder veel comfort bieden en die bovendien milieuvriendelijk zijn. Die ambities maken duidelijk, dat de beide  bedrijven prima bij elkaar passen, want de uitgangspunten van Bobcat zijn nagenoeg hetzelfde. Beide bedrijven zetten bovendien zwaar in op innovatie, om waardevolle en betrouwbare producten voor hun klanten te ontwikkelen, zodat zij hun werk efficiënt kunnen uitvoeren en optimaal rendement uit hun investering kunnen halen.

Dankzij de integratie in Doosan Bobcat kan DIV profiteren van de omvangrijke R&D-voorzieningen, een aantal interessante technische innovaties, marketingkennis en het uitgebreide dealernet van Bobcat, terwijl Bobcat dankzij DIV nu over een vrijwel compleet portfolio van compacte machines beschikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details