Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Case Study: Delta Coastal Services

Case Study: Delta Coastal Services

Delta Coastal Services is actief in de offshore industrie en is snel aan het groeien door het winnen van grote projecten. Na het aangaan van een samenwerking met NoviCap zijn zij in staat deze groei te financieren en naar de toekomst te kijken. In deze case study wordt onze samenwerking uitgelicht.

Case Study: DCS
Delta Coastal Services B.V. (DCS) is een jong bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het leveren van zowel natte als droge support voor bagger- en grondverzetwerkzaamheden. Vanuit de haven van Vlissingen bedient DCS een breed scala van klanten door middel van survey werkzaamheden, tender services en wind farm support. Het leveren van support bij onder andere baggerwerkzaamheden en kustversterking is voor DCS ook een van haar specialisaties.

Grotere behoefte aan werkkapitaal door groei
De afgelopen jaren is DCS snel gegroeid door het succesvol binnenhalen van meer en grotere opdrachten. De werkkapitaalbehoefte is daardoor evenredig gestegen. DCS heeft bijvoorbeeld het mandaat gewonnen om voor haar afnemer Van Oord projecten voor de kust van Ameland en Vlieland uit te voeren. Om de werkkapitaalbehoefte voor deze opdracht in te vullen werd de zoektocht gestart naar een geschikte partner voor het financieren van deze nieuwe projecten, welke vaak in deelfacturen en pas na 45 dagen worden betaald.

Huidige bankfaciliteit niet voldoende
Een verhoging van de bestaande bank faciliteit voor dit project was helaas niet mogelijk. Hierdoor is DCS in contact gekomen met Hans van Dienst van Credion Zeeland en werd er direct gezocht naar een alternatief. Vanwege haar andere manier van financieren werd NoviCap al snel gevonden. Door goed samen te werken met de huisbank van DCS was NoviCap in staat een add-on faciliteit van €400.000 aan te bieden bovenop het bestaand bankkrediet. Dit zorgt ervoor dat DCS verder kan groeien.

Hans van Dienst, Credion Zeeland: “Typisch een geval van op het juiste moment op de juiste plaats. NoviCap en ik hadden in die tijd toevallig net een kennismakingsgesprek gehad toen DCS zich met deze vraag bij ons meldde. Uit het contact dat ik vervolgens had met NoviCap bleek dat zij niet per definitie stelt dat termijnbetalingen niet kunnen worden bevoorschot. NoviCap kijkt echt naar de specifieke afspraken welke in de overeenkomst met de opdrachtgever zijn gemaakt. Daarmee onderscheidt NoviCap zich op een zeer positieve manier en bieden zij absoluut meerwaarde in de markt. Een ander voordeel van NoviCap is dat zij bereid zijn samen te werken met de bank en zo een additionele kredietlijn kunnen vertrekken”.

Jeffrey Geene, controller bij DCS: “Wij werken veel op projectbasis waarbij deelfacturen de norm zijn en er vaak tegen het einde van het project een eind afrekening plaatsvindt. Deze wijze van facturatie schrikt veel factoring bedrijven af vanwege eventuele verrekeningen die plaats kunnen vinden. NoviCap gaat hier anders mee om en was bereid om een aantal van onze debiteuren te financieren om zo een kredietlijn van €400.000 te faciliteren waardoor wij over een betere werkkapitaalpositie beschikken en zonder problemen kunnen doorgroeien met nieuwe projecten. Daarnaast biedt NoviCap aantrekkelijke rentes en door de ruime kredietlimieten kunnen we in de toekomst doorgroeien”.

NoviCap legt de focus op het financieren van grote en kredietwaardige debiteuren, zoals Van Oord. Ook vraagt NoviCap per factuur een betaalbevestiging van de debiteur, waardoor zij in staat zijn hoge limieten af te geven in combinatie met zeer scherpe tarieven. Mede door deze betaalbevestigingen zijn deelfacturen van projecten en eventuele eindafrekeningen geen probleem.

De toekomst van DCS met NoviCap
Na een succesvol gefinancierd project, sleepte DCS een tweede project binnen waardoor wederom een hogere financieringsbehoefte ontstond. De bestaande faciliteit bij NoviCap kon gemakkelijk worden verhoogd waardoor ook dit project aangenomen en uitgevoerd kon worden. In de toekomst blijft de kredietlijn meegroeien met DCS, naarmate zij meer projecten uitvoeren in binnen en buitenland.

De voordelen van NoviCap
NoviCap is de perfecte financieringspartner gebleken voor bedrijven in verschillende sectoren en onderscheidt zich op meerdere manieren. Enkele voordelen van NoviCap zijn:

  • Projectfinanciering met deeltermijnen en eind- afrekeningen is geen probleem
  • Ruime bevoorschotting van gemiddeld 90%
  • Hoge limieten, welke meegroeien met het bedrijf
  • Financiering naast bestaand bankkrediet mogelijk
  • Aantrekkelijke rentepercentages vanaf 0.3% per 30 dagen
  • Financiering binnen 48 uur na bevestiging debiteur

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details