Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
De kracht van de combinatie

De kracht van de combinatie

In het Belgische Sint-Katelijne-Waver prijkt sinds half 2019 een Doosan DX170W  bandenkraan, uitgerust met EC219 draaikantelstuk, dubbele snelwissel (QSD60-QS60), EC-Oil snelwisselsysteem en DC2 besturingssysteem. Familiebedrijf Houwelyckx wegenbouw NV mag dan wel bijna honderd jaar oud zijn, aan vernieuwing is geen gebrek. Vierde generatie Olivier Dom is gedelegeerd bestuurder bij Houwelyckx en vertelt over het bedrijf, de mensen en de ervaringen met engcon. 

Early adopter

De drang naar innovatie zit bij Houwelyckx Wegenbouw diep. Zo is de administratie verregaand geautomatiseerd. Verschillende machines zijn 2D-, 3D- en GPS-gestuurd. Machinisten kunnen plannen direct inlezen in de kraan en aanpassen waar nodig. Werf- en projectleiders lopen met een rover en sturen de coördinaten ter plekke door. Al was Houwelyckx in België niet de eerste met een engcon in het grondverzet, in de wegenbouw waren ze wel degelijk een early adopter.

Het is bekend dat je met een engcon tijd wint, zeker op een mobiele bandenkraan.

 

Iedere dag tijd winnen

Een van de aanstichters was dorpsgenoot Mobaut, de servicepartner van engcon. Die maakte proactief een offerte voor Olivier. De aanschaf was vervolgens vrij snel rond. Olivier: “We vertrouwen in het oordeel van Mobaut, een jonge en dynamische ondernemer. Bovendien hadden we het systeem al op onze radar. Ook onze machinisten en klanten vroegen erom. Het is bekend dat je met een engcon tijd wint, zeker op een mobiele bandenkraan. De eerste machinist die ermee werkt is dan ook heel enthousiast. In het begin was het even wennen, maar het systeem werkt heel gemakkelijk en efficiënt. Nivelleren, een talud graven: het blijkt in de praktijk met draaikantelstuk zoveel sneller dan zonder. Door de snelwissels is het aan- en afkoppelen bovendien secondenwerk. Als je het eenmaal hebt ervaren kan je eigenlijk niet meer zonder.”

De kracht van de engcon combinatie

Bij een mooi project in Wezembeek Oppem is onlangs met de Doosan al het buitenwerk voor een hoofdaannemer uitgevoerd. Van het plaatsen van riolering, het leggen van terrassen tot het plaatsen van elementen: overal kwam het engcon systeem van pas. Het is volgens Olivier echt de combinatie van de opbouw die zo krachtig is. “Het draaikantelstuk zelf, de snelwissel, de EC-oil en het besturingssysteem zijn stuk voor stuk handige features, maar vooral bij elkaar werkt het echt super.”

De drang naar innovatie zit bij Houwelyckx Wegenbouw diep.

 

Modern en uitgebreid machinepark

De kracht van de samenwerking slaat ook terug op Houwelyckx als bedrijf: “We zijn een familiebedrijf en behandelen alle vijftig medewerkers ook echt als familie. We hebben korte communicatielijnen en we kunnen snel schakelen. Aan professionalisering werken we continu. Onze mensen zijn uiterst gemotiveerd om goed werk af te leveren. Daarom hebben we zo’n modern en uitgebreid machinepark. Daarmee ondersteunen we onze mensen en onze klanten optimaal. Het gemak van de engcons is puur behoud voor de medewerkers. Nu we het gemak en de efficiëntie van engcon hebben ervaren smaakt het zeker naar meer. De andere machinisten in het team hebben dus ook zeker interesse”, aldus een tevreden Olivier Dom.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details