Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
De marktvraag naar EC-Oil is aanzienlijk toegenomen

De marktvraag naar EC-Oil is aanzienlijk toegenomen

Het wordt steeds populairder om een draaikantelstuk of ander hydraulisch uitrustingsstuk aan te kunnen koppelen zonder de cabine te hoeven verlaten. Uit de statistieken van Engcon blijkt dat de vraag naar het automatische snelwisselsysteem EC-Oil aanzienlijk toeneemt; gedurende 2019 tot 2020 is de verkoop van Engcon’s automatische snelwissels wereldwijd met 76 procent gestegen. Deze forse stijging geeft aan dat automatisch kunnen connecten wereldwijd groeit in populariteit.

De graafmachinebranche blijft evolueren en het wordt steeds meer gemeengoed om het draaikantelstuk of ander hydraulisch uitrustingsstuk automatisch aan of af te koppelen direct vanuit de cabine. De belangstelling voor Engcon’s oplossing die dat mogelijk maakt, EC-Oil, is enorm toegenomen. Uit cijfers van de afgelopen twee jaar blijkt dat de verkoop van Engcon snelwissels met EC-Oil onder het draaikantelstuk wereldwijd met maar liefst 76 procent is gestegen. Steeds meer GWW bedrijven kiezen daarnaast ook voor EC-Oil op het bovendeel van het draaikantelstuk om deze te kunnen aankoppelen of loskoppelen zonder de cabine te hoeven verlaten. Een vergelijkbare ontwikkeling is zichtbaar voor Engcon’s machinebevestiging met EC-Oil, waarvan de verkoop in de periode tussen 2019-2020 en 2020-2021 eveneens significant is gestegen.

“Deze cijfers spreken voor zich. Steeds meer bedrijven realiseren zich hoe efficiënt het is om een draaikantelstuk of een ander uitrustingsstuk snel automatisch aan of los te koppelen. De operator hoeft ook niet meer te worstelen met onder druk staande slangen en vieze koppelingen,” aldus Martin Engström, Product Manager bij Engcon.

Martin Engström vertelt verder dat de belangstelling voor EC-Oil in combinatie met Engcon’s hydraulische uitrustingsstukken over de hele wereld toeneemt.

“Dat is ongelooflijk verheugend, want we weten dat dit bijdraagt aan hogere winstgevendheid, meer comfort en aan verbeterde veiligheid.”

Groot potentieel in de VS

Een van de klanten buiten de Scandinavische regio die de waarde van het draaikantelstuk met EC-Oil inzag, is Shamrock Earthworks Ltd. in Calgary, Canada, dat wordt geleid door Sean Coghlan. Sinds 2017 zijn hun graafmachines uitgerust met machinebevestigingen en draaikantelstukken van Engcon.

“Met Engcon’s draaikantelstuk maakt het niet uit in welke positie de machine staat, ik kan bijvoorbeeld stenen gemakkelijk op de exacte locatie plaatsen. Je zou kunnen zeggen dat het draaikantelstuk de pols van de graafmachine is,” zegt Sean Coghlan.

Sean heeft zijn draaikantelstuk al in een vroeg stadium uitgerust met het automatische snelwisselsysteem EC-Oil, waardoor hij zijn hydraulische uitrustingsstukken kan aan- en loskoppelen vanuit de cabine. Naast het gemak van het eenvoudig wisselen tussen hydraulische grijpers, palletvorken, veegwalsen, bakken, etc. onder het draaikantelstuk, is het net zo eenvoudig om het draaikantelstuk zelf los te koppelen van de graafmachine.

“Dankzij EC-Oil kan ik het draaikantelstuk in enkele seconden loskoppelen en de bak of ander uitrustingsstuk rechtstreeks op de machinebevestiging aansluiten. Op die manier verhoog ik de opbreekkracht en bespaar ik gewicht op die momenten dat ik het draaikantelstuk niet nodig heb voor mijn werk. Het maakt mijn graafmachine efficiënter en ik bespaar zowel brandstof als tijd. Naast tijd en efficiëntie is het bovendien erg comfortabel om hydraulische uitrustingsstukken aan te kunnen koppelen zonder uit te hoeven stappen en vies te worden,” aldus Sean Coghlan.

Sinds 2020 is EC-Oil zonder extra kosten inbegrepen bij gelijktijdige aanschaf van een Engcon machinebevestiging, draaikantelstuk en besturingssysteem.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details