Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
De MICROSORTER een compact en schaalbaar sorteersysteem.

De MICROSORTER een compact en schaalbaar sorteersysteem.

Eind vorig jaar heeft Collo-X, een innovatief bedrijf gevestigd in Wijchen, een nieuw sorteersysteem gelanceerd: de MicroSorter. Dit compacte sorteersysteem heeft de capaciteit om per unit tot wel 1.500 producten per uur te sorteren naar een maximaal aantal uitgangen op een zeer kleine oppervlakte. Het systeem is veelzijdig inzetbaar en kan een breed scala aan producten verwerken, zoals kleding, schoenendozen, accessoires, kantoorartikelen en pakketjes.

FarmaSort en Collo-X

Het bedrijf uit Wijchen is onderdeel van FarmaSort, een producent van sorteeroplossingen voor de farmaceutische industrie, met een speciale focus op apotheken. Sinds de oprichting in 2017 heeft FarmaSort een reeks innovatieve producten op de markt gebracht, waaronder EasyFilling, RotoFilling en SpeedFilling. Met inmiddels ongeveer 100 geïmplementeerde oplossingen ondersteunt FarmaSort zo’n 300 apotheken door heel Nederland bij het sorteren van medicijnen tot op receptniveau. Hierdoor heeft het bedrijf zich stevig gepositioneerd als marktleider in sorteeroplossingen voor de farmaceutische sector in Nederland.

De MicroSorter kengetallen

De MicroSorter, een compact en schaalbaar sorteersysteem, is speciaal ontworpen om bestellingen en pakketjes efficiënt en systematisch te verwerken. Elke MicroSorter unit kan, afhankelijk van de configuratie, tot 1.500 items per uur verwerken naar een maximaal aantal uitgangen op een zeer kleine oppervlakte. De type uitgangen waarnaar gesorteerd kan worden zijn divers, zoals zakken, rolcontainers, bakken/kratten, kartonnen dozen, zwaartekracht rollerbanen en chutes.

De MicroSorter kan producten verwerken van 75 x 50 x 5 mm tot 575 x 375 x 300 mm, waarbij het maximale gewicht van de te sorteren items 10 kg bedraagt. De MicroSorter kan zowel als standalone unit worden uitgevoerd als ook worden gekoppeld aan Pusher-, Shoe- en Crossbelt Sorters voor secundaire sortering.

Visie van Collo-X

Na de succesvolle introductie van de MicroSorter op de LogiMat 2024 in Stuttgart, blijkt de MicroSorter uitermate geschikt te zijn voor een breed scala aan bedrijven – van webshops en fulfilment centra tot elke onderneming die zich bezighoudt met het sorteren van pakketten. Dit alles ter ondersteuning van de optimalisatie van de logistieke processen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de MicroSorter, neem contact op met: FarmaSort BV

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details