Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
De Milieulijst 2022 is bekend

De Milieulijst 2022 is bekend

De Milieulijst voor 2022 is bekend gemaakt door de RVO. De lijst omvat alle bedrijfsmiddelen waarvoor je de Milieu-investeringsaftrek (MIA) voor kunt aanvragen, soms gecombineerd met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). 

Het voordeel dat je kunt behalen via de MIA is in 2022 verhoogd. De aftrek varieert van 27% tot maar liefst 45% van het investeringsbedrag. Naast nieuwe toevoegingen kent de lijst ook enkele verschuivingen. Sommige bedrijfsmiddelen vallen in 2022 onder een andere categorie, waardoor het voordeel soms hoger en soms lager uit kan vallen. Daarnaast zijn er bedrijfsmiddelen verwijderd van de lijst omdat ze niet meer gezien worden als innovatief. 

De bedrijfsmiddelen die zijn verwijderd: 

  •  Elektrisch aangedreven personenauto’s 
  • Accu’s of brandstofcellen voor stroomvoorzieningen gereedschap of werktuigen 
  • Zware elektrische bestelbussen

De bedrijfsmiddelen die zijn toegevoegd:  

  • Duel-fuel waterstofvrachtwagens 
  • Elektrisch aangedreven AGV 
  • Elektrisch aangedreven hoogwerkers 
  • Elektrisch aangedreven mobiele werktuigen 

Voor onze tak van sport is het dus super dat de elektrisch aangedreven mobiele werktuigen erin vallen. Daarmee kun je een fiscaal voordeel van 45% behalen. Dat is natuurlijk gigantisch, maar let daarbij ook op dat je niet verschillende subsidiepotjes kunt stapelen. Het is daarom verstandig om samen met je accountant te kijken op welke manier de MIA regeling voor jou het beste gebruikt kan worden. 

Let op: De Milieulijst geldt alleen voor investeringen waarvan de koopovereenkomst in 2022 ondertekend is. Je moet je aanvraag binnen drie maanden na ondertekening van de koopovereenkomst indienen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details