Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
De missie van Brigade Electronics: levens besparen en wegen en werkterreinen veiliger maken voor iedereen.

De missie van Brigade Electronics: levens besparen en wegen en werkterreinen veiliger maken voor iedereen.

Waar ook ter wereld leveren grote on road voertuigen en off road mobiele machines een gevaar op. Gelukkig wordt steeds vaker het belang van veiligheid en gezondheid op het werkterrein erkend en worden deze gevaren langzaam maar zeker aangepakt. Daar zorgt niet alleen de toenemende regelgeving voor, maar de bouwwereld is ook bezig met een imagoverbetering en investeert in veiligheidsmaatregelen.

Brigade Electronics bestaat inmiddels 43 jaar en is gespecialiseerd in voertuig-veiligheid bij bedrijfsvoertuigen en machines. Ze introduceerde als eerste het achteruitrij-alarm in Europa en is inmiddels uitgegroeid van eenmanszaak tot één van de grootste spelers met een uitgebreid assortiment aan voertuig veiligheidsoplossingen. Aan het woord is Huib Slijkhuis, managing director bij Brigade. “Dankzij ons solide wereldwijde netwerk en de jarenlange opgedane ervaring en expertise in de bouwwereld en het grondverzet, begrijpen we bij Brigade als geen ander de industrie en de problemen waar klanten voor staan.”

De 360-graden camera van Brigade, gemonteerd op een voertuig.

 

Keep it simple

Slijkhuis vertelt dat dankzij de innovatieve en uitgebreide engineering afdeling binnen Brigade ze producten hebben ontwikkeld, die vooral voor de GWW-sector van groot belang zijn. “360 graden camerasystemen, radar detectiesystemen en ultrasone detectiesystemen kunnen in moeilijke werk- en weersomstandigheden de bestuurder toch optimaal van informatie voorzien. Allemaal zorgen ze voor meer veiligheid rondom het voertuig, maar het is belangrijk dat het in de praktijk eenvoudig te gebruiken is: Plug & Play. En voor iedereen betaalbaar”, vindt Slijkhuis. “Want we horen op de bouw nogal eens de uitspraak ‘het is niet betaalbaar of het bestaat nog niet…’. We zijn echt gedreven om te laten weten wat er allemaal al mogelijk is. En als de wens van de klant nog niet bestaat, dan bekijken we toch hoe we hem een oplossing op maat kunnen bieden! Uiteraard gaat betaalbaarheid bij ons nimmer ten koste van de kwaliteit!”

De Backeye®360 van Brigade geeft 360 graden rondom het voertuig weer.

 

360 graden camerasysteem

In 2014 introduceerde Brigade de Back­eye®360, het eerste 360 graden zichtsysteem waarbij de bestuurder het gehele voertuig en de omgeving op zijn monitor ziet. Nu is het één van de meest toegepaste veiligheids­systemen. Het elimineert alle dode hoeken en vergroot daarmee de veiligheid meteen voor 99%. Alle grote importeurs van graafmachines passen dit systeem al toe. “De volgende stap is de combinatie van de Backeye 360 met radardetectie”, aldus Slijkhuis.

Backsense radardetectie

De Backsense geeft de bestuurder auditieve en visuele waarschuwingen in vijf fasen. Afstanden kunnen worden geprogrammeerd voor toepassing op voertuigen met verschillende afmetingen, van 2 meter breedte en 10 meter lengte tot 3 bij 30 meter. Radar obstakeldetectie detecteert zowel bewegende als stilstaande objecten, zelfs in de meest slechte omstandigheden als mist, stof, vibratie, hitte, kou, UV, sneeuw, ijs, wind, water en modder. De optionele display module zorgt ervoor dat het beeld van de Backeye 360 en de Backsense geïntegreerd wordt in één beeld.

Met de Backsense op de achterzijde van de shovel, is het altijd veilig werken!

 

Witte ruis in de gevarenzone

Ter bescherming van werklui die rondom een machine lopen of werken levert Brigade BBS-Tek, het witte ruis achteruitrij-alarm. Dit alarm is, in tegenstelling tot het traditionele ‘tuut tuut’-alarm, alleen hoorbaar in de gevarenzone en direct lokaliseerbaar. Men hoort dus meteen waar het voertuig zich bevindt en waar het heen rijdt. De nieuwste variant op de BBS-techniek is de QVS (Quiet Vehicle Sounder) die juist geluid toevoegt aan elektrische voertuigen, die een gevaar vormen onder de 30 km/uur door hun stilte. “De overstap naar elektrisch is momenteel in volle gang”, licht Slijkhuis toe, “dus voor ons veel werk aan de winkel”.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details