Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
De onzichtbare vriend van iedere weggebruiker staat nooit stil

De onzichtbare vriend van iedere weggebruiker staat nooit stil

Elke dag maken we onderdeel uit van het verkeer, is het niet als deelnemer, dan wel als wegwerker. Realiseert u zich weleens hoeveel er gedaan wordt om iedereen een veilige infrastructuur te bieden? Vast niet en dat is logisch, u moet uw aandacht bij het verkeer houden, of het werken aan de weg. Toch worden we continu beïnvloed, geïnformeerd en beveiligd door verkeersmiddelen die ervoor moeten zorgen dat we geen ongelukken maken en die ervoor zorgen dat onze overlevingskansen maximaal zijn, mochten er zich toch calamiteiten voordoen.

Een van de bedrijven achter de schermen die zich dagelijks bezighoudt met het ontwerpen, produceren en leveren van producten en oplossingen binnen de verkeersveiligheids- en weginfrastructuuractiviteiten, is Saferoad Holland BV (voorheen Prins Dokkum BV). Vanaf 2010 onderdeel van de Saferoad Groep, die sinds 1947 haar wortels heeft in Noorwegen. We spreken met Herman Odijk, Managing Director en Henk Zwartenkot, Director Business Development. Twee mannen met een duidelijk missie: ’s lands wegen plaveien op weg naar 0 verkeerdoden. Vision Zero, om in termen van Saferoad te spreken.

Bestekservice Saferoad – recent in juli 2019 online gegaan via de website. Doel is met behulp van een praktische tool correcte aanbestedingsteksten te genereren.

 

Samen bereik je meer

Eén van de grootste krachten van Saferoad is de enorme kennis waarover men beschikt, gestoeld op decennialange ervaring. “Vision Zero kunnen we alleen bereiken door transparant te zijn en te delen wat we weten”, opent Odijk het gesprek. “Onze adviserende rol naar wegbeheerders, ingenieurs, adviesbureaus, gemeenten, provinciën en aannemers heeft tot doel om gezamenlijk tot een afgewogen weginrichting te komen. Wij leveren een uitstekende bijdrage in het proces wegontwerp. Belangrijk daarbij is dat iedereen die met vragen zit, ons kan benaderen. Ga niet het wiel opnieuw uitvinden, maar maak gebruik van die lage drempel die wij hebben. Samen bereik je meer.”

Vision Zero gaat ver bij de Saferoad Groep: het is een integraal onderdeel van de mentaliteit binnen de hele groep. Zwartenkot schetst het mooi als hij zegt: “We hebben een gedragscode. We stellen hoge eisen aan onszelf en aan onze impact op het milieu en de samenleving. Saferoad handelt altijd in overeenstemming met wet- en regelgeving en conform de algemeen geaccepteerde maatschappelijke normen en waarden. Bedrijven werken graag samen vanwege onze goede reputatie, waarbij openheid, eerlijkheid en de drang om te verbeteren als een rode draad door alles heenloopt. Samenwerken op weg naar nul ernstige verwondingen en nul dodelijke ongevallen, dat is onze missie.”

Motorrijderbescherming van Saferoad. Motoshield presteert in de hoogste prestatieklasse C70 – I. Locatie Kerkrade N300 afrit.

 

Er wordt functioneler gedacht dan vroeger

Odijk merkt op dat er veel is veranderd in Europa. “Er wordt minder product specifiek voorgeschreven en meer gedacht in termen van functionaliteit. Partijen als Rijkswaterstaat, zijn nu veel meer gefocust op functionaliteit in de uitvraag. Er is steeds minder kennis aanwezig en de materie wordt complexer. Daarom staan wij klaar voor iedereen met vragen. We adviseren en geven de juiste richting aan. Sinds juli dit jaar is onze bestekservice online gegaan. Daarmee ondersteunen we aanbesteders om tot een allesomvattende en correcte uitvraag te komen als het gaat om bermbeveiligingsproducten. Er wordt heel visueel gewerkt in de bestekservice en aanbestedingsteksten worden automatisch gegenereerd. De bestekservice voldoet aan de RAW-systematiek. Zo wordt functioneel uitvragen kwalitatief beter en wordt aanbesteden makkelijker.”

Binnen de Saferoad Groep wordt voortdurend geïnnoveerd en iedere partij die graag goed beslagen ten ijs wil komen als het gaat om infrastructurele veiligheidsmaatregelen en -middelen kan profiteren van de kennis die gedeeld wordt. Daarmee is Saferoad de onzichtbare vriend van iedere weggebruiker.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details