Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
De springplank naar een landelijke dekking
Hoogveld heeft meerdere sondeerunits voor werken op en langs het spoor.

De springplank naar een landelijke dekking

Geonius Groep uit Geleen en Hoogveld uit Almelo hebben hun krachten gebundeld. Sinds 1 juli vallen alle werkzaamheden van Hoogveld Geo, Hoogveld Rail en Hoogveld Advies onder de verantwoordelijkheid van Geonius Groep. Hoogveld vaart verder onder de vlag van Hoogveld Geonius bv.

Terugblikkend waren Geonius en Hoogveld op zoveel terreinen gelijkgestemd en complementair, dat de ontmoeting een lot uit de loterij lijkt. Dat begon bij de groeiambitie van beide partijen, eventueel door overname. “Hiermee is niet gezegd dat we met elke partij in zee zouden gaan die ons een zakelijke meerwaarde kon bieden”, benadrukt Ferry Hoogveld, oud-eigenaar van Hoogveld. “We wilden er ook een goede match mee hebben. We ontdekten de klik met Geonius tijdens een gezamenlijk aanbestedingstraject in de periode voor de overname.”

Hoogveld heet voortaan Hoogveld Geonius

Geografische springplank

Met het oog op een landelijke dekking hebben de bedrijven een nagenoeg ideale ligging ten opzichte van elkaar. Geonius heeft het hoofdkantoor in Geleen met filialen in Zuidwest- en Midden-Nederland en België. Hoogveld opereert vanuit Almelo. “Met een uitgebreid netwerk is Hoogveld voor ons de ideale springplank naar het Oosten van het land”, wijst Mark Rurup, directeur van Geonius Groep.

Een omgeving met veerkracht

Daarnaast kampten beide bedrijven met een vergelijkbaar probleem. Kregen zij meer dan één grote opdracht, dan misten zij de capaciteit om de kleinere projecten door te laten lopen. Met de uitbreiding van het aantal medewerkers, een diversiteit aan onderzoeksmaterieel en opdrachten die variëren van standaard veldwerk tot de meer complexe onderzoekswerken, ontstaat een omgeving met veerkracht en ontwikkelingsmogelijkheden voor iedereen.

Altijd op zoek naar nieuwe technieken

Ten slotte hebben beide partners een innovatieve inslag, met Ferry Hoogveld als aanjager. Deze is altijd op zoek naar nieuwe technieken en manieren waarop bestaande technieken een meerwaarde kunnen opleveren. Dit is met name zichtbaar in het Hoogveld-materieel, dat opvalt door sondeerunits voor werken op en langs het spoor. Binnenkort wordt hier het eerste Nederlandse exemplaar van de boxed crawler aan toegevoegd. “Sondeerunits zijn in de regel groot en lomp”, vertelt Hoogveld, “maar dit exemplaar is laag en compact. De boxed crawler is state of the art en kan ook op het spoor draaien.”

Geotechnisch onderzoek aan de Oudegracht in Utrecht.

“We hebben elkaar veel te bieden”, besluit Rurup dan. “Geonius is sterk in het standaard geotechnisch werk; Hoogveld loopt warm voor de uitdagingen met een high end. Dat maakt ons samen sterk voor een brede klantenkring. Daarbij willen we allebei de sociale bedrijfscultuur bewaken en elkaar goed leren kennen. Met die ambitie groeien we gegarandeerd uit tot een hechte club.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details