Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Dé strategische oplossing voor ruimtegebrek
Er is maar één gangpad nodig om alle goederen te bereiken.

Dé strategische oplossing voor ruimtegebrek

Opslagcapaciteit verhogen en kosten besparen met verrijdbare palletstellingen

Vrieshuizen hebben anno 2022 veel te verduren. Niet alleen liggen zij stampvol met producten, ook zorgen de hoge energieprijzen voor hoge exploitatiekosten. De verrijdbare palletstellingen van SSI SCHÄFER bieden voor beide uitdagingen een doeltreffende oplossing. “Met onze verrijdbare palletstellingen wordt niet alleen de benodigde opslagruimte geoptimaliseerd; er komt ook extra ruimte vrij”, vertelt Accountmanager Dynamische Systemen Dorothee Steverink. “Dankzij het verrijdbare principe is maar één gangpad nodig om alle goederen te bereiken. Hierdoor wordt de opslagcapaciteit flink verhoogd. Bij een gelijkblijvend ruimtevolume kunnen bijna twee keer zoveel diepvriesproducten worden opgeslagen. Hierdoor wordt de energie (koude) die in het vrieshuis wordt ingebracht, optimaal gebruikt. Energieverlies door het koelen van loze ruimtes is nauwelijks nog aan de orde.”

Voordelen van verrijdbare stellingsystemen
• Verhoogde opslagcapaciteit tot 100%
• Ruimtebesparing tot 50%
• Hoge efficiëntie en duurzaamheid
• Combinatie met transportsystemen en Automatisch Geleide Voertuigen (AGV)

Palletstellingen in een conventionele opstelling.

“Een systeem met verrijdbare palletstellingen betreft altijd maatwerk”, benadrukt Henk van Mullem, Business Unit Manager Products en Equipment bij SSI SCHÄFER. “Gelukkig nemen de meeste klanten al in een heel vroeg stadium contact met ons op, zodat we klantwensen én bouwkundige voorwaarden perfect kunnen afstemmen. In een bouwteam met de klant, architect en constructeur zoeken we steevast naar de beste ruimte-indeling, om de hoogste densiteit in opslag te bereiken. Hoeveel in- en uitslag wil de klant realiseren? En hoeveel gangen of stellingzones zijn hiervoor nodig? Doordat we flexibel zijn in lengte, breedte, hoogte en indeling kunnen we voor elk vrieshuis een passende oplossing realiseren.”

Meer opslagcapaciteit met verrijdbare stellingen.

Voorwaarden voor een spelingsvrije loop

De palletstellingen vormen vaak de basis van het vrieshuis, waarrond de hoofdaannemer een geïsoleerde vrieskist realiseert. “Aan de basis van ons verrijdbare systeem ligt een SSI SCHÄFER railsysteem, die op basis van gedetailleerde tekeningen en (lasten)berekeningen op de fundering wordt gemonteerd”, aldus Van Mullem.

Efficiënte magazijnlogistiek dankzij verrijdbare palletstellingen.

Efficiënte magazijnlogistiek

“Groot voordeel van verrijdbare palletstellingen is dat men met één gangpad per stellingzone werkt”, benadrukt Steverink. “In combinatie met een openings- en sluitsnelheid van circa 4 meter per minuut worden continue orderpicking en een efficiënte magazijnlogistiek geborgd. Naar wens zijn ook koppelingen met een bovenliggend warehouse managementsystemen (WMS) mogelijk, waardoor de orderverwerking naar een nog hogere level wordt getild. Ook voor de WMS-koppeling is het goed om in een vroeg stadium met een klant aan tafel te zitten. SSI SCHÄFER biedt met haar brede expertise een toegevoegde waarde aan de klant.” 

Continue orderpicking en een efficiënte magazijnlogistiek dankzij een vlotte openings- en sluitsnelheid van de verrijdbare stellingen.

Ook voor bestaande gebouwen

Naast nieuwbouw is het mogelijk om de verrijdbare palletstellingen van SSI SCHÄFER in bestaande magazijnen (ambient en/of diepvries) te integreren. “Om deze retrofit mogelijk te maken, wordt vaak een extra vloer toegevoegd zodat een ultravlakke vloer, een gelijkmatige loop en uitstekende verdeling van de lasten worden geborgd”, vertelt Steverink. “Ook is het mogelijk om onze verrijdbare palletstellingen aan te passen aan bestaande railsystemen van derden. Bedrijven die hier een gedegen en doordacht advies over willen, zijn van harte uitgenodigd om – uiteraard vrijblijvend – contact op te nemen.”  

Zien hoe je de opslagcapaciteit verhoogt met verrijdbare stellingen? Bekijk de video!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details