Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
DHG verwerft locatie van 19 hectare  op Lelystad Airport Businesspark

DHG verwerft locatie van 19 hectare  op Lelystad Airport Businesspark

DHG heeft met Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) N.V. een overeenkomst gesloten voor de aankoop van een kavel grond van ruim 19 hectare op het Lelystad Airport Businesspark (LAB). DHG heeft het kavel al afgenomen en start binnenkort op eigen risico met de ontwikkeling van circa 160.000 m² hoogwaardige distributiecentra volgens haar SMARTLOG concept.

DHG ziet in Lelystad uitstekende mogelijkheden voor de ontwikkeling van hoogwaardige logistiek in combinatie met de unieke multimodale mogelijkheden die deze locatie biedt.  LAB ligt midden in de logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde en op het kruispunt van de A6 en de N302. In 2020 behaalde deze locatie de derde plek in de logistieke hotspot- verkiezing van logistiek.nl. DHG heeft de afgelopen jaren meerdere distributiecentra ontwikkeld op diverse logistieke hotspots in Nederland en ziet ook in deze locatie potentie om acht gekoppelde distributiecentra voor de markt te kunnen ontwikkelen.

Onno Zwart, directeur van OMALA N.V., ziet in de samenwerking met DHG een bevestiging van de aantrekkingskracht en de potentie van Lelystad Airport Businesspark als één van de meest vooraanstaande, innovatieve en duurzame bedrijventerreinen van ons land.

Over DHG

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 500.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Hellevoetsluis, Moerdijk, Rotterdam en Zaandam. DHG is in de afrondende fase van de verwerving van diverse locaties verspreid over Nederland om daarmee de ontwikkelpijplijn weer aan te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details