Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Doosan en Engcon investeren samen in Europa

Doosan en Engcon investeren samen in Europa

Doosan en Engcon hebben een overeenkomst getekend voor de uitbreiding van hun Europese samenwerking. Komende herfst worden de eerste Doosan graafmachines geleverd die af fabriek zijn uitgerust voor draaikantelstukken, het besturingssysteem en de snelwissels van Engcon.

Deze samenwerking houdt in dat graafmachineproducent Doosan in Europa haar graafmachines af fabriek voorbereidt voor besturingssystemen, draaikantelstukken en snelwissels van Engcon, de wereldleider in draaikantelstukken. De eerste voorbereide graafmachines van Doosan verlaten deze herfst de fabriek.

“Het voordeel voor de eindgebruiker is dat we sneller kunnen leveren – de graafmachine die ze kopen is al klaar voor een Engcon draaikantelstuk. Dit is een belangrijke stap in ons streven om klanten te dienen.”, vertelt Krister Blomgren, directeur van Engcon.

Een draaikantelstuk kan de effectiviteit van graafwerkzaamheden tot 50% verbeteren. Ook aspecten zoals verbeterde veiligheid en verminderdering van milieubelasting zijn sterke argumenten om draaikantelstuktechnologie te gebruiken. Steeds meer markten zien het potentieel in de producten van Engcon en hoe deze het werk ontwikkelen en efficiënter maken. Het doel op lange termijn is een uitbreiding van deze samenwerking, die uiteindelijk niet alleen op Europa van toepassing is, maar op de hele wereld.

“Onze producten werden voorheen als een Scandinavisch fenomeen gezien, maar nu is een duidelijke trend dat ook de rest van Europa draaikantelstukken en onze systemen gebruikt. Dan zijn voorbereide graafmachines een handige manier om eindgebruikers van dienst te zijn.”, zegt Krister Blomgren, directeur van Engcon.

Zowel Doosan als Engcon zien de graafmachine als een drager van uitrustingsstukken die andere machines vervangen. Door gebruik te maken van een automatische snelwissel in combinatie met een draaikantelstuk is het simpel om van uitrustingsstuk te wisselen. Dit biedt veel meer flexibiliteit en een efficiëntere manier van werken.

Doosan Infracore Europe Marketing Communications Manager, Kevin Lynch, voegt hier aan toe:“Wij zijn verheugd over de samenwerking met Engcon als onze partner voor besturingssystemen en draaikantelstukken. Gezien de sterke groei op de markt leidt ons partnerschap tot een toenemende arbeidseffectiviteit die nodig is om te voldoen aan de vraag van onze dealers en klanten.

De samenwerking betekent ook dat Doosan en Engcon gezamenlijk aan verschillende beurzen en evenementen zullen deelnemen. Het eerste officiële, gezamenlijke evenement is Quarry Days in Praag (Tsjechië) van 17 – 19 september. Een evenement voor speciaal genodigde dealers uit heel Europa, met de mogelijkheid om verschillende machines te testen, en om meer te leren over nieuwe technologie en om vragen te kunnen stellen over de aangeboden producten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details