Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Ecovadis Platinum Medaille toegekend aan Linde MH
Linde Material Handling is onderscheiden met de Platinum Award in de Ecovadis-ranglijst: De gegevens die nodig zijn voor de duurzaamheidsbeoordeling zijn afkomstig van alle relevante afdelingen, zoals Arbeidsveiligheid, Milieubeheer, Inkoop, Personeelszaken en Productie.

Ecovadis Platinum Medaille toegekend aan Linde MH

Linde Material Handling erkend voor excellente duurzaamheidsresultaten

Intralogistieke specialist Linde Material Handling (MH) heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen en is bekroond met een platina medaille door het ratingbureau Ecovadis, een organisatie gespecialiseerd in duurzaamheidsbeoordelingen. In het certificeringsproces, dat eind 2023 plaatsvond, behaalde Linde MH aanzienlijk bovengemiddelde scores in alle vier de beoordelingscategorieën, waardoor het bedrijf in de top één procent van alle bedrijven in de ranglijst terechtkwam. Vergeleken met de vorige screening verbeterde Linde MH haar Scorecard in de categorieën Ethiek en Duurzame inkoop.

“Bij Linde Material Handling is duurzaamheid een strategisch thema dat we de afgelopen jaren systematisch hebben nagestreefd en voortdurend hebben verbeterd”, zegt Ulrike Just, Executive Vice President Sales & Service Linde MH EMEA. De voortdurende inzet van het bedrijf is nu beloond en erkend met de Platinum rating: Linde MH behoort daarmee tot de kleine kring van bedrijven die de internationale topgroep vormen.

“We zijn erg blij met deze prestigieuze prijs en zien het als een stimulans om het volgend jaar nog beter te doen,” zegt de MH-manager van Linde. De Ecovadis-ranking heeft een uniforme internationale standaard voor duurzaamheid vastgesteld, die houvast biedt in het bedrijfsleven en veel rapportagelijnen overbodig maakt. “Met de Platinum Award laten we onze klanten zien dat ze met Linde MH een leverancier en zakenpartner kiezen die het thema duurzaamheid serieus neemt en een allesomvattende aanpak heeft.” Hetzelfde geldt voor de producten en oplossingen die het bedrijf biedt. “De Linde merkportfolio staat voor efficiënt gebruik van energie, lage emissies en uitgebreide gezondheid en veiligheid op het werk, gecombineerd met maximale prestaties,” stelt Ulrike Just. Om de milieueffecten van vorkheftrucks en magazijntrucks tijdens hun hele levensduur te bepalen, werden levenscyclusanalyses uitgevoerd voor de belangrijkste productgroepen met behulp van een wetenschappelijke methode, die is gecertificeerd door de technische keuringsinstantie TÜV. De activiteiten van het bedrijf op het gebied van approved used trucks leveren een positieve bijdrage aan het terugdringen van het verbruik van hulpbronnen. Retouren uit de lease- en verhuursector worden gereviseerd volgens uniforme normen en krijgen dan een tweede leven als heftruck. Vorig jaar is Linde MH een strategische zakelijke samenwerking aangegaan om te zorgen voor een milieuvriendelijke recycling van lithium-ionbatterijen.

Het wereldwijde beoordelingsbureau Ecovadis werd in 2007 in Parijs opgericht en meet de duurzaamheidsinspanningen van bedrijven in vier categorieën: Milieu, Arbeid & Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop. De beoordeling is gebaseerd op gedefinieerde indicatoren, waaronder ingevoerd beleid, genomen maatregelen en documentatie van de resultaten. In de Carbon Scorecard, die wordt gebruikt om het koolstofbeheersysteem van een bedrijf te beoordelen, kende Ecovadis Linde MH een “Advanced” prestatieniveau toe en daarmee de op één na hoogste beoordeling.

“Bij Linde MH zijn de gegevens die worden verzameld in het kader van de Ecovadis-audit afkomstig van alle relevante afdelingen, zoals Arbeidsveiligheid, Milieubeheer, Inkoop, Human Resources en Productie,” legt Linde Brand Manager Ulrike Just uit. Een belangrijke basis voor de Ecovadis-certificering is het duurzaamheidsrapport van Linde MH dat in 2015 voor het eerst werd gepubliceerd en in de nieuwste editie voor 2022 als online rapport beschikbaar is op de bedrijfswebsite. Het gedeelte Feiten & Cijfers documenteert de status quo die is bereikt op kerngebieden zoals Duurzaamheidsstrategie en -beheer, Corporate Governance, Milieu, Producten en Oplossingen, Goed Werkgeverschap en Sociale Betrokkenheid, en actualiseert de respectieve doelstellingen voor de toekomst. “Systematisch doorlichten en de betrokkenheid van veel mensen uit de organisatie zijn de belangrijkste componenten voor verdere verbeteringen,” zegt manager Ulrike Just.

Het Ecovadis-netwerk omvat nu meer dan 125.000 beoordeelde bedrijven. Het doel van de certificering is om innovatie te bevorderen en duurzaamheid te stimuleren. De inhoud van de beoordelingen is gebaseerd op de ISO 26000 richtlijnen en verschillende wereldwijde rapportagenormen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details