Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Een bestendige ­bedrijfsvloer voor je ­bedrijfspand
Warehousevloer.

Een bestendige ­bedrijfsvloer voor je ­bedrijfspand

Natuurlijk altijd rekening houden met het gebruik

Een bedrijfsvloer krijgt vaak veel te verduren. Daarom vraagt zo’n vloer om een grondige aanpak. Met meer dan 40 jaar ervaring is Kreeft Kunststofvloeren een ervaren partner, die een bedrijfspand van een goede basis voorziet. Directeur
Roelof Kreeft vertelt over de bestendige vloeren die het bedrijf plaatst.

Volgens Roelof zijn er allerlei redenen om een bedrijfsvloer te plaatsen of te herstellen. “Een bestaande kunststof vloer kan versleten zijn. Dat zie je bijvoorbeeld doordat er veel krassen op zitten of doordat je de ondervloer ziet. Onlangs hebben we een vloer volledig vervangen, nadat deze was beschadigd door een brand. Hoe lang een vloer meegaat, is afhankelijk van het gebruik. Als je een kunststof vloer goed schoonhoudt, is dat bijvoorbeeld gunstig voor de levensduur. Maar over het algemeen is na tien jaar een goede tijd om de vloer een opknapbeurt te geven.”   

Het gaat niet altijd om herstel, vertelt Roelof. “Een andere reden voor een nieuwe vloer is als het gebouw een nieuwe functie krijgt. Misschien heb je als bedrijf een nieuw pand aangeschaft dat nog geen kunststof vloer heeft. Of je krijgt te maken met bedrijfsactiviteiten of wetgeving die vragen om een waterdichte vloer.”

Goede voorbereiding

Roelof vertelt: “Voordat je een vloer plaatst, is het heel belangrijk om de ondergrond goed te beoordelen. Zo bepaal je welk systeem het beste past. Zonder de juiste voorbehandeling kan een vloer namelijk loslaten.”

“Daarnaast moet je rekening houden met het gebruik van de vloer. Denk aan de belasting waarmee deze te maken krijgt. Samen met de klant kijken we wat er nodig is en brengen we verwachtingen in rekening. Op basis daarvan kiezen we een systeem dat goed past en aansluit op het budget.” 

De beste oplossing

Volgens Roelof heeft ieder project zijn eigen eisen. “Welke vloer we kiezen, hangt af van wat de klant zoekt. Over het algemeen plaatsen we dikke gietvloeren. Die zorgen voor een vlakke ondergrond die bestand is tegen slijtage. Ook esthetische overwegingen van de klant spelen een rol. Hij kan bijvoorbeeld kiezen welke glansgraad de vloer moet hebben. Als het aankomt op bedrijfsvloeren, komen onze klanten meestal uit de industrie. Dat betekent dat we over het algemeen grote oppervlakken doen.”

Toch hoeft een groot project niet altijd lang te duren. “Door nieuwe ontwikkelingen in gietvloersystemen kunnen we steeds sneller werken. Er zijn tegenwoordig veel opties voor snel uithardende vloerensystemen. Het komt wel eens voor dat we in het weekend een vloer gieten die op maandag al in gebruik genomen kan worden. We gaan voor een fasering die ervoor zorgt dat de klant met zo min mogelijk overlast zijn werk kan doen en zijn vloer minimaal hoeft te missen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details