Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Een bewezen keus voor hoogwaardige duurzame lagers zónder olie of vet
Geïnstalleerde Thordon Composite lager na droogijs koeling

Een bewezen keus voor hoogwaardige duurzame lagers zónder olie of vet

Elk land heeft een eigen vorm van industrie en daarmee ook eigen behoeftes. Zo wordt er in verschillende landen meer gewerkt met hydro en excelleert ons land weer op het gebied van bagger- en pompindustrie. Toch hebben die landen één ding gemeen: er wordt meer en meer gevraagd naar groene oplossingen.

Klanten voorzien van hoogst betrouwbare producten op basis van duurzame technologie. Dát doet Sandfirden Technics. Als exclusief Benelux dealer van het topmerk Thordon Bearings, biedt Sandfirden hoogwaardige, milieuvriendelijke en duurzame kunststof glijlagers voor diverse toepassingen: de scheepvaart, schone energieopwekking, pomp, bagger, offshore en industriële markten. 

Groene oplossingen

Willem Noor, accountmanager Benelux voor Thordon Bearings bij Sandfirden Technics: “Onze kracht ligt in het optimaal benutten van technische eigenschappen en prestaties van producten. En dat voor lange levensduur. Als maritiem gerelateerd bedrijf zetten we Thordon in bij roer- en schroefaslagers en dek-equipment.” Noor constateert dat er steeds vaker bij de bouw van een schip gekeken wordt naar de mogelijkheden voor watersmering. Ook in de pompindustrie neemt de vraag naar milieuvriendelijke lagers toe. “De Thordon lagers zijn in meerdere applicaties in te zetten. Daarbij kijken we naar belangrijke factoren als smering, water, vlaktedrukken en de omgeving van de applicatie om zo te adviseren welk lager de beste eigenschappen heeft voor die specifieke toepassing.”

Milieuvriendelijk met behoud van lange standtijden

Thordon producten werken doorgaans met watersmering of droog bij langzame oscillerende toepassingen, waardoor er geen vet of olie hoeft te worden gebruikt. Alle producten bieden een uitzonderlijke levensduur en zijn zeer eenvoudig ter plaatse te installeren. Noor licht toe: “Thordon biedt onder andere Elastomeren (XL, SXL en Composite): homogene producten met zelfsmering, een goede stootbelasting, hoge slijtvastheid en laag wrijvingscoëfficiënt. De Composite is ontwikkeld voor verontreinigde water omgevingen, zoals de baggerindustrie en bij pompen in de GWW. Thordon heeft Thermoplastics waarbij de ThorPlas-Blue toegepast kan worden in water met een hoge temperatuur of chemicaliën en de ThorPlas-White met NSF-keur geschikt is voor de drinkwater- en foodindustrie. Sandfirden Technics past in een verticale koelwaterpomp vaak twee soorten lagers toe: de SXL én de Composite. “Die combinatie lijkt heel goed uit te pakken”, besluit Noor. “Met een groot netwerk en een goede klantenservice wereldwijd, heeft Sandfirden Technics altijd de slimste oplossing.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details