Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Een schitterend resultaat ­dankzij nauwe samenwerking
Ontwerp voorgevel distributiecentrum Nabuurs. (Ontwerp van Heembouw Architecten)

Een schitterend resultaat ­dankzij nauwe samenwerking

Distributiecentrum Nabuurs kort geleden opgeleverd

Wie denkt aan een distributiecentrum, ziet al snel een grote vierkante loods voor zich. Maar niet als het aan Heembouw ligt. Begin dit jaar leverde dit Heembouw DC Nabuurs in Haps op. Een duurzaam distributiecentrum en kantoor in één met een moderne uitstraling en vloeiende lijnen. Werkvoorbereider Germen Bakker was samen met zijn team verantwoordelijk voor de realisatie van het pand en daar vertelt hij graag alles over.

Ronde glazen gevel met houten kolommen. (Ontwerp van Heembouw Architecten)

Met de combinatie van aluminium puien, houten kolommen en liggers en een witte composieten gevelband is het nieuwe distributiecentrum van Nabuurs een visueel spektakel, ontworpen door Heembouw Architecten. Maar er schuilt meer achter dit gebouw dan een mooi plaatje. Om het pand te realiseren, was achter de schermen een goede samenwerking cruciaal. “We werken graag nauw samen met onze klanten. Eigenlijk zien wij hen ook als partners tijdens het traject. We hebben elkaar nodig en moeten elkaar versterken. Je doet het uiteindelijk samen.”

Het grote en moderne pand is een ware blikvanger.

Snel schakelen

Wat het project uitdagend maakte, is dat het nieuwe kantoor van Nabuurs ontworpen is tijdens het realisatieproces. Dat heeft tot gevolg dat ontwerp en realisatie heel kort op elkaar zitten. “Een nauwe samenwerking met Nabuurs en onze bouwpartners was daarin noodzakelijk. Wijzigingen van constructieve aard waren hierbij een belangrijk aandachtspunt. Hierbij moet gedacht worden aan het wijzigen van natte ruimtes, hoofdtrap en lift. Dat maakte het traject soms spannend. Omdat we snel konden schakelen met opdrachtgever Nabuurs, onze eigen architect en de andere bouwpartners, hebben we een fantastisch kantoor gecreëerd, zonder vertraging in de planning.”

Trap van palletdelen, binnenaanzicht.

Een verrijking voor de omgeving

Het nieuwe bedrijfspand van Nabuurs bestaat uit 29.000 m² distributie­ruimte, 3.200 m² mezzanineruimte en 1.500 m² kantoorruimte. Samen met het strakke ontwerp is het pand een ware blikvanger. Vanuit de duurzaamheidsambitie van Heembouw en de opdrachtgever is er bovendien gezorgd voor een goede aansluiting op de rest van het terrein. “We vinden het belangrijk dat een gebouw opgaat in de omgeving. We ontwerpen natuurinclusief, ook als het gaat om een distributiecentrum. Daar betrekken we altijd een ecoloog bij, zo wordt de biodiversiteit vergroot.”

Een sterke keten

“Een mooi onderdeel is de trap die bij de hoofdingang is geplaatst. De trap is gemaakt van oude palletdelen die door Nabuurs zelf zijn aangeleverd uit het magazijn. En dat is erg goed gelukt. Uiteindelijk heeft bijna iedereen van ons team die trap wel een keer in zijn handen gehad. Zelf heb ik ook nog meegeholpen met het verzagen daarvan. Het is een teamdingetje. Dat vind ik een leuk detail.”

Germen benadrukt dan ook het belang van een goed team. “Je bent zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is de teamsamenstelling zo belangrijk. Van de architect tot de timmerman die de laatste balk plaatst: iedereen draagt zijn steentje bij. De vakkundigheid van de mensen die het maken, dat is waar het om gaat.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details