Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Een soepele beurservaring vol beleving!

Een soepele beurservaring vol beleving!

“Mijn taak is het om een soepele, goed lopende beurs te organiseren. Inmiddels heb ik meer dan 40 bedrijven bezocht en ik kom er onbevangen binnen. Dan wordt het pas echt leuk!”

“Als je met elkaar in gesprek kunt gaan omtrent doelen en hun haalbaarheid en elkaar in het midden ontmoet, dan ben je goed bezig!” Aan het woord is Frits Kuijper, organisator van de Technische Kontakt Dagen 2020. De 2018 editie legde de lat hoog voor de komende editie, die van 11 tot en met 13 juni 2020 zal plaatsvinden op de Nobelhorst in Almere.

Snelle ontwikkelingen op milieugebied

In 7 jaar tijd volgen de ontwikkelingen op milieugebied binnen de GWW elkaar razendsnel op, meent Kuijper. “De GWW loopt hier echt op kop. Sterker nog, soms remt de overheid door oude regel- en wetgeving innovatie af. Van oorsprong kom ik uit de entertainment sector en ik kan je vertellen dat er nergens zo direct en efficiënt gecommuniceerd wordt als in de GWW”, verklaart Kuijper. Met een trackrecord van 26 jaar produceren van grootschalige evenementen heeft het bestuur van de TKD in Kuijper een doorgewinterde organisator binnengehaald. “Ik ben extern aangetrokken als freelancer. Binnen de wereld van de evenementenorganisatie ken ik de weg. Werken in teamverband is een tweede natuur geworden. Wat fijn is voor mij als organisator, is dat het DNA van de TKD zo ontzettend sterk is. Daar kan ik wat mee. Tot 2018 organiseerde Paul Uilenbroek dit evenement, ik denk dat hij dat zo’n 20 jaar heeft gedaan. Maar Paul gaf aan ermee te willen stoppen. Reden voor de TKD om mij uit te nodigen op gesprek. Al snel bleek dat er sprake was van een goed wederzijds vertrouwen. Ik werk samen met de rechterhand van Paul Uilenbroek, Pascal De Kogel-Broeren. Zij is nu ook mijn steun en toeverlaat.”

Frits Kuijper, organisator van de Technische Kontakt Dagen 2020.

Nog meer beleving

Kuijper heeft een sterke, eigen visie omtrent de TKD. Deze visie baseert hij op de rol die de TKD speelt in de sector: “We hebben het hier over de grootste beurs in West-Europa voor de GWW, aannemerij en recyclagesector. Dan mogen we best het maximale aan beleving bieden aan de bezoeker. Een van de plannen is om een groot plein te maken, waar mensen aan het eind van de dag informeel kunnen samenkomen. Zo brengen we onder het genot van een drankje, hapje en een stuk goede muziek aanbieders en kopers met elkaar in contact, op een volledig ongedwongen manier. Dat houdt in dat er in de praktijk dus sprake is van twee contactmomenten. Eenmaal tijdens de beurs en eenmaal daarna, in een informele setting.”

Alle grote merken zijn aanwezig op de TKD 2020.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Kuijper licht een tipje van de sluier op: “Denk aan een grote fonteinbar, met een paraplu en water, denk aan een exposantenrestaurant, waar exposanten echt even op adem kunnen komen, weg van de drukte van de beurs. Even samenzitten met je collega’s, dat geeft rust. We willen comfort faciliteren, om het bezoekers en exposanten naar de zin te maken. Je zult veel digitalisering aantreffen om die reden, bijvoorbeeld het inzetten van een beurs gerelateerde creditcard. Die gebruik je de hele beurs en reken je in een keer af. Dan heb je alles overzichtelijk op een bon staan.      

Wij kunnen met de data die dat oplevert sturen op de volgende TKD, om tot een nog mooier aanbod te komen.”

Hoe groot wil je worden?

“De TKD speelt zich buiten af. Niet alleen de ‘grote jongens’ staan er met schitterende presentaties, ook de kleinere exposanten komen er goed uit de verf. We zijn dan ook trots op de mix aan deelnemers, die samen de sector vertegenwoordigen. Er komen stands en tenten… nu is het aan ons om te bepalen hoe groot de TKD 2020 moet worden. Daartoe onderhoud ik persoonlijk contact met de exposanten. Inmiddels heb ik meer dan 8000 kilometer op de teller staan om exposanten te bezoeken. Ik stel hen vragen als ‘Wat vind je fijn en wat juist niet’, ‘Wat beweegt je om mee te doen’ en ‘Wat kunnen wij doen om jouw beursdeelname te optimaliseren’. Dat zorgt voor een goed gevoel vooraf, tijdens de beurs en moet zorgen voor een warm gevoel na de beurs. We willen iedereen helpen het maximale uit de TKD te halen. Samenwerken is een groot goed.”

Er valt volop actie te beleven op de TKD.

 

Download die handige app!

Er is een app voor de TKD ontwikkeld, die multifunctioneel is. Kuijper schetst de mogelijkheden: “Je kunt de app gebruiken om je bezoek aan de TKD goed voor te bereiden. Tevens kun je de voornoemde tour via de app boeken, maar je kunt de app ook gebruiken als digitale ‘reisleider’ over de beurs. De app is tot de nok toe gevuld met gerubriceerde data, inclusief een logische routing en product specificaties van onze exposanten.”

Tot besluit vertelt Kuijper dat er al 36% meer inschrijvingen zijn dan in 2018. “We willen nog meer verbinden, nog meer samen innoveren. Alle grote merken staan er, de beurs wordt informatief en gezellig, ook voor families. Momenteel zijn we met scholen aan tafel gegaan, om te kijken hoe we de jeugd naar de beurs krijgen. Daar zit de toekomst voor de sector tenslotte!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details