Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Een veegborstel geschikt voor het zware werk!

Een veegborstel geschikt voor het zware werk!

Maatwerk en snelheid. Twee belangrijke woorden binnen de GWW. Maar dat moet natuurlijk niet ten koste van de kwaliteit gaan! Dat weten ze bij Attec International bvba als geen ander. Het bedrijf heeft al decennialang de focus liggen op aanbouwdelen voor bouwmachines. Met een assortiment van meer dan 100 aanbouwdelen, bedient zij alle markten vanuit de productlocatie in Markegem (B). En nu wordt daar opnieuw een primeur aan toegevoegd.

“Wij beseffen dat aanbouwdelen bijdragen aan de verkoop van machines. Hoe meer taken je er mee kunt uitvoeren, hoe hoger de productiviteit dus het rendement van de machines.” Aan het woord is Dries Vangaever, CEO van Attec. Hij vervolgt: “Omdat wij alles 100% in eigen productie hebben, kunnen wij grote, op maakt gemaakte aanbouwdelen snel produceren. De aanbouwdelen zijn voor alle merken geschikt. Dat alles maakt dat wij zeer gewaardeerd zijn in de sector. Ook blijven we altijd innoveren.”

Bij de standaard veegborstel zit de kettingkast aan de buitenzijde.

 

Historie

Aan het brede assortiment van Attec is sinds kort de Heavy Duty Veegborstel toegevoegd. Daar gaat een mooi verhaal aan vooraf, zegt Vangaever. “Mijn vader nam in 1984 al het voortouw met de uitvinding van de wereldberoemde veegborstel met opvangbak. Hij kwam op dit idee toen hij mijn moeder in de weer zag met een veger en blik. Jaren later verkocht hij zijn patenten aan Bobcat in de VS. Hierdoor werd de veegborstel wereldwijd het meest verkochte aanbouwdeel ooit. Door de jaren heen zijn er vele varianten gekomen, zoals een gesloten versie voor stofvrij vegen en een zijkantborstel waarmee je langs muren of stoepranden kunt vegen. En nu is er dan een variant voor het échte zware werk.”

Zware jongen

Het verschil ten opzichte van de standaard veegborstel is de nieuwe diameter. De heavy duty borstel heeft een diameter van 600 mm waardoor deze te plaatsen is op grotere machines zoals zwaardere laders en verrijkers. Ook is de opvangcapaciteit vergroot. “Doordat we altijd blijven ontwikkelen en luisteren naar de vraag vanuit de markt, worden onze producten keer op keer nóg beter. Bij de nieuwe uitvoering zit de kettingkast aan de binnenzijde zodat deze niet meer kapot gereden kan worden. Verder hebben we alle onderdelen zoals de opvangbak, de borstelkap en zijgevels versterkt zodat deze geschikt zijn voor zwaardere machines. Een echte zware jongen dus, prima in te zetten bij ship trimming, in de recyclebusiness en in de wegenbouw!”

Standaard omkeerbaar Hardox Grondmes.

 

Keep it simple

“Onze veegborstel is simpel van constructie. Ik zeg altijd ‘keep it simple’. Hoe minder er op zit, hoe minder er stuk kan gaan. Daarom is het een bewuste keuze om de veegborstel niet hydraulisch of elektrisch te openen. Wij laten de zwaartekracht het werk doen om bijvoorbeeld een kap te openen. Dat maakt onze producten tevens onderhoudsvrij. Onze producten worden vaak gekopieerd, ik zie dat als een compliment. Maar ze worden al snel te ingewikkeld gemaakt.” Vangaever noemt tot slot nog enkele andere voordelen van de nieuwe borstel: “De borstel veegt zowel voor- als achteruit. De opvangbak is standaard voorzien van een omkeerbaar grondmes in Hardox. Standaard leveren we 100% polypropylene borstels, maar optioneel zijn deze te verkrijgen in 100% staal of een combi van 50% staal en 50% poly. Ook is de veegborstel optioneel uit te rusten met een zijkantborstel en een sproeisysteem om stofhinder extra te beperken. Alweer een mooie aanvulling op ons uitgebreide gamma”, besluit Vangaever.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details