Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Eerste ter wereld met een Volvo Smart Connect-graafmachine – compleet met automatisch snelwisselsysteem en draaikantelstuk
Van links: Elias Svensson (mede-eigenaar van Tingsholmens Entreprenad), John Svensson (mede-eigenaar van Tingsholmens Entreprenad) en Oscar Johansson (die de machine zal besturen)

Eerste ter wereld met een Volvo Smart Connect-graafmachine – compleet met automatisch snelwisselsysteem en draaikantelstuk

Ongeveer gelijktijdig gaf Engcon aan deze nieuwe mogelijkheid te hebben aangegrepen om haar besturingssysteem DC2 uit te breiden met eML, engcon Machine Link. Een soort Plug & Play oplossing voor Engcon draaikantelstukken met de proportionele DC2 besturing. De eerste Volvo-modellen voorzien van deze technologie zijn de meest recente versies van de EC250E en E300E.

De Zweedse Volvodealer Swecon heeft nu een Engcon gemonteerd op ’s werelds eerste Smart Connect-graafmachine, een EC250E besteld door het Zweedse bedrijf Tingsholmens Entrepenad. Deze machine werd uitgerust met het veilige automatische snelwisselsysteem Q-Safe, een EC226 draaikantelstuk en EC-Oil.

“Onze vloot telt vijf graafmachines, waarvan vier met een Engcon draaikantelstuk en de vijfde, met een ander merk tiltrotator, wordt nu vervangen door de nieuwe EC250 met eveneens een Engcon”, zegt Elias Svensson, mede-eigenaar bij Tingsholmens Entreprenad.

Elias vertelt dat hij en zijn neef en mede-eigenaar John Svensson goede ervaringen hebben met Engcon en daarom was de keuze voor het type draaikantelstuk aan de nieuwe EC250 vrij eenvoudig.

“Qua bedrijfszekerheid is een Engcon de Rolls Royce onder de draaikantelstukken. We hebben wel andere merken geprobeerd, maar die bevielen uiteindelijk niet en daarom vervangen we nu dan ook onze enige machine die geen Engcon heeft”.

De installatie van de nieuwe EC250E van Elias is inmiddels voltooid bij Swecon in de Zweedse stad Jönköping en Elias was erbij toen de machine de werkplaats uitreed.

“De machine ziet er schitterend uit”, zegt hij als hij de aanwinst aanschouwt. Voor hem staat zijn glanzende, splinternieuwe Volvo EC250E met Engcon automatische snelwissel, draaikantelstuk, machinebesturing van Leica Geosystems, centrale smering, etc.

Nu staat ons een groot project te wachten in de Zweedse plaats Habo waar de nieuwe 250 ingezet gaat worden bij de aanleg van terrassen in het terrein en de bijbehorende waterafvoer.

“Een nieuwe machine is natuurlijk altijd leuk, maar deze keer wordt het toch extra plezierig om aan de slag te gaan”, sluit Elias Svensson af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details