Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
EHB levert 100ste Giant elektrische kniklader
Feestelijke overdracht van de elektrische Giant, met v.l.n.r.: Frank Siteur, Rosanne den Hartog, Michel Hoeke en Gerard Laponder (materieelbeheerder).

EHB levert 100ste Giant elektrische kniklader

Dat de trend naar elektrische machines onomkeerbaar (b)lijkt, bewijst e-Hartog Bouwmaterieel uit Montfoort met de levering van zijn honderdste Giant G2200E wiellader aan Van Wijk Nieuwegein. Reden voor een feestje in het nieuwe pand van deze specialist in emissievrije machines voor de bouw, verhuurbranche, industrie of groensector.

Na de feestelijke opening in juli diende zich eind oktober een nieuwe mijlpaal aan voor e-Hartog Bouwmaterieel (EHB), dat wordt geleid door Rosanne den Hartog en bedrijfsleider Frank Siteur. Nu steeds meer merken batterij aangedreven machines introduceren, neemt ook de behoefte in de markt naar onafhankelijk advies toe. Dat heeft Gert en Els den Hartog doen besluiten om een elektrische poot aan hun succesvolle onderneming toe te voegen.

De aanwinst is compleet geleverd met inveegborstel voor straatwerk, dichte bak, puinbak, tegelriek, palletvorken en hijsjib voor de machinale straatklem.

Toenemende interesse

“Voor veel bedrijven is het nog een ver-van-mijn-bed-show, maar nu de eerste elektrische machines naar volle tevredenheid draaien in de markt, neemt de interesse in bredere zin toe”, vertelt Frank. “Dat komt omdat ze aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van machines met een dieselmotor: minder geluidshinder, geen uitstoot van CO2 of roetdeeltjes, lagere kosten voor onderhoud of energie en gunningsvoordeel bij aanbestedingen”, somt Rosanne op.

e-Hartog Bouwmaterieel brengt het elektrische aanbod van diverse fabrikanten samen onder één dak. Op de begane grond en twee half open verdiepingsvloeren krijgt ieder merk een eigen plek met specifieke ambiance. In eerste instantie gaat het om merken die vertrouwd zijn voor klanten, zoals Giant (wielladers), Messersi (rupsdumpers), Hamevac (vacuümsystemen) of Husqvarna (doorslijper). Daar komen op korte termijn ook elektrische mini- en midigraafmachines bij.

Breed machineaanbod

Rosanne den Hartog: “Ons doel is om bedrijven zo goed mogelijk te begeleiden in de nieuwe wereld van emissievrij werken. Dat doen we door een breed aanbod van louter A-merken te presenteren. De markt voor elektrisch materieel is erg in beweging. Zo komt Mikasa met een lijn batterij aangedreven trilplaten en -stampers.” Rosanne denkt dat de verhouding in het compacte segment binnen vijf jaar zal omslaan van nagenoeg volledig op fossiele brandstof nu naar 80 tot 90 procent elektrisch.

Van Wijk Nieuwegein, onderdeel van ReintenInfra BV, is inmiddels ook overtuigd en investeerde in een eerste elektrische kniklader. De overhandiging kreeg een feestelijk tintje, aangezien de Giant G2200E X-tra HD exact de honderdste batterij aangedreven machine is die Tobroco-Giant in de voorbije twee jaar heeft geleverd aan e-Hartog/Den Hartog Bouwmaterieel. In totaal rolden er in Oisterwijk zeshonderd G2200E’s van de band, wat het aandeel van deze dealer nogmaals onderstreept.

De showroom is ingericht als een experience center om toepassingen zichtbaar te maken en een stukje merkbeleving te bieden.

60% draait in Nederland

“Van alle batterij aangedreven Giants draait zo’n 60% in Nederland, gevolgd door de Scandinavische landen onder aanvoering van Denemarken”, weet Luuk van Kessel, accountmanager Nederland bij Tobroco-Giant. Frank Siteur vult aan: “Een elektrische machine koop je met het oog op de toekomst, waarin duurzaamheid en circulariteit centraal staan. Wie projecten in binnensteden of nabij drukke locaties zoals scholen of winkels wil uitvoeren, ontkomt er simpelweg niet aan om te investeren in emissievrije machines, of dat nu koop of huur is.”

Wie kiest voor de Giant G2200E profiteert behalve van fiscaal voordeel tevens van interessante extra’s, waaronder 5 jaar garantie op de accu en 0% rente bij financiering. Directeur Michel Hoeke over de nieuwe aanwinst: “Van Wijk Nieuwegein draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. We gaan nu de goede kant op en dan moeten we daar ook aan vasthouden. Deze kniklader past mooi bij het elektrische materieel dat we al hebben en draagt absoluut zijn steentje bij aan een groenere bouwplaats.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details