Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Eigen app zal bezoekers nog makkelijker langs standhouders loodsen

Eigen app zal bezoekers nog makkelijker langs standhouders loodsen

Op woensdag 11 september gaat Matexpo 2019 van start. Als we de voortekenen goed inschatten, dan wordt de 38e editie groter en beter dan ooit. Managing director Gregory Olszewski vertelt ons graag wat dat laatste inhoudt: er is een nieuwe website, er komt uiteraard een eigen Matexpo App, het parkeren verandert flink en de Innovation en Green Award krijgen er een broertje bij: de Safety Award.

Matexpo is de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo. Het is met ruim 40.000 bezoekers inmiddels de derde grootste vakbeurs in Europa en een heel succesvolle. Dat is goed te merken nu de economie op volle toeren draait. Was 2017 al een topeditie, de kans is groot dat er deze editie bij de bezoekersaantallen opnieuw records worden gebroken. Ook de lijst met exposanten wordt steeds langer en begint de 400 te naderen. Zowat alle merken komen we straks tegen op de beursvloer en het overvolle buitenterrein.“We hebben nog enkele maanden te gaan en nu al is Matexpo 2019 volledig uitverhuurd”, zo kan Olszewski ons het eerste nieuwtje melden. “En dat is luxe want nu kunnen we ons geheel focussen op andere belangrijke zaken voor standhouders en bezoekers.” Dat brengt ons meteen bij het volgende nieuwtje: het parkeren wordt geheel anders.

We gaan anders parkeren

Tijdens de voorgaande edities was het parkeren nog verre van perfect. Nu wordt het veiliger, schoner en overzichtelijker. Geen verkeerschaos meer op de rotonde bij Kinepolis en weg met die meerdere, redelijk ver uit elkaar gelegen parkeerplekken met drassige grond als het regent. Het wordt nu min of meer één heel groot parkeerterrein. Dat ligt weliswaar iets verder weg en buiten het beursgebied, maar heeft een betere ondergrond, is beter bereikbaar en er gaan veel meer shuttlebussen rijden tussen parkeerterrein en entree van Matexpo. Olszewski verklapt graag wat die nieuwe plek wordt: het Evolis Business Park. Dat ligt naast autosnelweg E17 bij afslag Kortrijk-Oost. Vanaf Gent gaan we dus een afslag eerder de weg af.

matexpo-02-gregory-o-kopieren

Managing director Gregory Olszewski: “Demo Days was een succes en Matexpo 2019 is nu al volledig uitverhuurd.”

 

Nieuwe website en eigen app

Hoe laat gaat de beurs open, waar kan ik me registeren, waar staan de gratis shuttlebussen, wie zijn allemaal standhouder en waar vind ik ze op het terrein en/of in de hallen? Zo maar wat van die veel gestelde vragen van bezoekers. De antwoorden zijn niet alleen te vinden op de vernieuwde en wederom fraai ogende website, maar straks ook in de eigen Matexpo app. Daar wordt druk aan gewerkt, opdat hij ruim voor de start van de beurs is te downloaden. “Het maken van zo’n app vergt een grote investering, maar die is zeker de moeite waard. Straks kun je via gps-locatie op je mobiele telefoon zien waar je bent op het beursterrein en waar de te bezoeken standhouders zich bevinden. Dat zal heel prettig werken. Overigens is het traditionele gedrukte plan straks ook nog beschikbaar”, voegt hij er ter geruststelling aan toe.

Voor het eerst afbouwplanning

Het mogen dan geen spectaculaire veranderingen zijn, de verbeteringen maken het bezoek aan de Matexpo een stuk aantrekkelijker. Olszewski meldt ook nog een nieuwtje voor standhouders. Naast de gebruikelijk opbouwplanning zal er deze editie voor het eerst ook een afbouwplanning komen. Ook dat heeft met de groeiende aandacht voor veiligheid en efficiënter werken te maken.

matexpo-03-onthulling-daf-kopieren

Matexpo: de plek voor onverwachte onthullingen.

 

Doorgaan met Demo Days

Groot nieuws was er wel tijdens de vorige editie, met de uitruil van het drassige demoterrein in het Ei tegen de succesvolle Demo Days in Braine-l’Alleud. Ook die in 2018 gehouden Demo Days werden een succes. Bang voor kannibalisme is Olszewski zeker niet: “De Demo Days zijn en blijven een vorm van dienstverlening, want er doen alleen bedrijven aan mee die standhouder op Matexpo zijn. We gaan er zeker mee door, want ze zijn leuk om te organiseren en bedrijven vinden het prachtig.” Overigens kan tijdens Matexpo zelf nog altijd een beperkte demo op de eigen stand gehouden worden als publiekstrekker. 


Praktische info

Waar?

Kortrijk Xpo

Wanneer?

11 tot en met 15 september

Openingsuren?

Woensdag en donderdag van 10 u. tot 18 u., vrijdag van 10 u. tot 20 u. en op zaterdag en zondag van 9 u. tot 17 u.

Tickets?

Gratis bij online registratie vooraf,

aan de kassa 15 euro

Meer info?

www.matexpo.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details