Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon en Takeuchi verdiepen hun samenwerking – graafmachines af-fabriek voorbereid op draaikantelstuk

Engcon en Takeuchi verdiepen hun samenwerking – graafmachines af-fabriek voorbereid op draaikantelstuk

Draaikantelstukken, intelligente besturingssystemen en automatische snelwissels van Engcon maken ook kleinere graafmachines productiever en de belangstelling voor deze producten is groter dan ooit. Terwijl de belangstelling en vraag naar Engcon producten toenemen, groeit ook de vraag naar kortere time-to-market. Het wordt steeds belangrijker om de tijd bij de dealer zo kort mogelijk te houden en de complete machine zo snel mogelijk te leveren. Dit geldt met name in tijden als deze, waar elke dag telt.

De nieuw ontwikkelde Engcon Ready-optie voor TB295W is het resultaat van een samenwerking tussen Engcon en Takeuchi om plug-and-play-installaties mogelijk te maken, zodat de installatietijden voor Engcon-producten minimaal zijn. Deze ontwikkeling is een groot voordeel voor de gemeenschappelijke klanten.

De eerste machine met Engcon Ready-optie

De introductie van de Engcon Ready-fabrieksoptie is de eerste stap in een uitgebreide samenwerking met Takeuchi met als doel om af-fabriek geïnstalleerde en geïntegreerde oplossingen aan te bieden.

“De TB295W is de eerste machine die af-fabriek geleverd gaat worden met Engcon Ready. Een goede keuze, want we zien in veel markten dat die machine meestal wordt voorzien van een Engcon draaikantelstuk”, zegt Fredrik Eklind, product owner bij Engcon Control Systems.
Eklind legt uit dat de tijd die bij de dealer nodig is om de machine klaar te maken geminimaliseerd wordt door het in de fabriek installeren van Engcon’s proportionele besturingssysteem, ergonomische hendels en vergrendelingssysteem voor het veilig wisselen van uitrustingsstukken.
“Het enige dat ontbreekt wanneer de machine in de werkplaats van de dealer komt, is een Engcon snelwissel en draaikantelstuk om de configuratie af te maken”, vervolgt Fredrik Eklind.

Een volledig geïntegreerde oplossing met vele voordelen

Naast de voordelen van kortere doorlooptijden biedt een in de fabriek geïnstalleerde oplossing de klant extra voordelen. In vergelijking met de traditionele oplossing, waarbij de dealer de installatie uitvoert, is de fabrieksklare Engcon Ready-optie een volledig geïntegreerde oplossing waarbij de componenten van het Engcon-besturingssysteem geïntegreerd zijn als onderdeel van de machine.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details