Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon klaar voor verdere wereldwijde uitbreiding

Engcon klaar voor verdere wereldwijde uitbreiding

20 nieuwe sleutelpersonen geworven in 2019

Met Strömsund als basis breidt wereldleidende fabrikant van draaikantelstukken steeds verder uit. In 2019 werden 20 nieuwe sleutelpersonen geworven om de organisatie voor te bereiden op een gestage groei op wereldniveau.

Engcon begon in Strömsund in 1990 begon als klein bedrijf met enkele werknemers. Oprichter Stig Engström ontwierp, monteerde en verkocht de producten direct aan eindgebruikers. In gelijke tred met de verkoop groeiden vervolgens alle delen van het bedrijf. Het hoofdkantoor, de fabriek en het grootste gedeelde van de administratieve functies zijn nog steeds in Strömsund gevestigd.

In de loop der jaren heeft Engcon een internationale organisatie opgebouwd. Tegenwoordig heeft Engcon vestigingen in Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk, de Benelux, USA, Groot-Brittannië, Duitsland, Korea en Australië.

“Wij zijn nu echt een internationaal bedrijf. Dat vergt nieuwe competenties. Vandaar het belang van onze strategische werving in het afgelopen jaar. Wereldwijde activiteit houdt in dat Engcon 24/7 ergens ter wereld actieve klanten heeft. Daarom hebben wij ons team versterkt met twee zogenaamde Region Managers. Zij werken geïntegreerd met onze verkoopkantoren over de hele wereld, als een link naar het hoofdkantoor in Strömsund”, vertelt Krister Blomgren, directeur bij Engcon.

Blomgren vervolgt: “Wij hebben tegenwoordig ook een marketingmanager met de opdracht om een uniforme centrale communicatie voor ons handelsmerk te realiseren en om onze verschillende markten te ondersteunen. Om die nieuwe markten te bewerken hebben we ook een internationale Sales Manager aangenomen. Die heeft de leiding over een team verkopers voor markten waar we nog geen eigen vestiging hebben”.

Van lokaal naar wereldwijd

Stig, eigenaar en oprichter van Engcon, geeft zijn visie over de ontwikkeling van Engcon:

“Het nu nog veel belangrijker dat informatie alle medewerkers binnen de organisatie bereikt. Het is een uitdaging om een gemeenschappelijke visie en gedeelde waarden te realiseren, voor alle medewerkers over de hele wereld”.

Engström vervolgt: “We willen het bedrijf verder uitbreiden, met behoud van onze sterke bedrijfscultuur. Een goede zorg voor ons personeel is dus ook belangrijk. Daarom is de HR-afdeling van ons bedrijf uitgebreid. Eén van de HR-managers focust op personeel dat in onze groeiende markten werkzaam is, dus buiten Zweden”.

In gelijke tred met de groei van Engcon ziet het bedrijf een toenemende behoefte aan structuur, processen en procedures om topproducten te leveren aan klanten over de hele wereld. Stig Engström vertelt: “Wanneer al onze 300 werknemers de juiste dingen doen, krijgt dit op langere termijn een grote impact. Het is belangrijk om een bedrijfscultuur en een organisatie te bouwen die goed werkt, zowel in voor- als tegenspoed. De werving van het afgelopen jaar is dan ook van groot belang voor onze uitbreiding”.

In 2019 is met het oog op de productie- in inkoopprocessen van het bedrijf ook een gecombineerde productie- en inkoopmanager aangesteld. Engcon heeft ook de leiding uitgebreid met competentie die tot nu toe ontbrak.

“Voorheen werkten we vooral oplossingsgericht. Nu moeten we structureren zonder afbreuk te doen aan onze bedrijfsflexibiliteit, want dat is één van onze belangrijkste elementen. Door zowel onze marketingmanager en de productie- en inkoopmanager in de leiding te betrekken, krijgen we ook een evenwichtig samengestelde groep. Een belangrijke verandering voor komende expansie.”, constateert Stig Engström.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details