Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon North America zet volgende stap voor groeitraject

Engcon North America zet volgende stap voor groeitraject

Na de zeer succesvolle deelname aan Conexpo, de grootste beurs van het jaar in Las Vegas, is de vraag naar Engcon-producten aanzienlijk toegenomen. De toenemende groei heeft tot gevolg dat Engcon North America (Engcon NA) naar een nieuwe, grotere vestiging verhuisde, met een grotere opslagruimte.

Engcon NA toont een aanhoudende groei, ondanks het feit dat de COVID-19 pandemie een van de moeilijkste periodes in de moderne geschiedenis veroorzaakt. De belangstelling voor de producten van Engcon is nog steeds groot en alles duidt erop dat de toenemende verkoop tijdens 2020 zal aanhouden.

“Engcon North-America bevindt zich momenteel in een expansieve fase. We zijn in 2019 behoorlijk gegroeid, mede door de succesvolle deelname aan de Conexpo, een van de belangrijkste machinebeurzen ter wereld. Daar konden bezoekers graafmachines proberen die waren uitgerust met Engcon draaikantelstukken en meer van onze doordachte producten. Door de toegenomen belangstellingschakelen we naar een hogere versnelling met een nieuwe manager voor de afdeling Engcon NA en nieuwe faciliteiten“, zegt Anders Smith, regionaal directeur bij Engcon.

Nieuwe manager voor Engcon North-America

De nieuwe Managing Director bij Engcon NA is Morten Solgaard. Hij komt van Scania – een Zweeds OEM-bedrijf voor zware vrachtwagens en bussen – waar hij de afgelopen 22 jaar verschillende posities heeft gehad op het gebied van verkoop en service. Hij kent de branche en is zich bewust van de hoge eisen ten aanzien van leveranciers. Met zijn ervaring en leiderschap zal Solgaard een belangrijke schakel in de aanhoudende groei op de Amerikaanse markten zijn.

“Om de verdere groei het hoofd te bieden, hebben we zowel het kantoor als de centrale magazijnen naar een nieuwe vestiging verplaatst in Hamden, Connecticut. De nieuwe vestiging van zo‘n 1200 m² (13000 ft²) is drie keer zo groot als de voorgaande. Maar het belangrijkste is dat de nieuwe vestiging is aangepast op onze werkzaamheden“, zegt Anders Smith.

Toenemende vraag

Ondanks de pandemie vertoont de orderintake van Engcon North America tot en met juni dit jaar een toename met 50% in vergelijking met 2019. De verkoop aan zowel kleine als grote bedrijven is toegenomen. Waar vorig jaar vooral producten voor kleine machines werden verkocht, gaat het dit jaar om alle graafmachines van 1,5 tot 33 ton.

“In Noord-Amerika bestaat er een enorm potentieel om graafwerkzaamheden efficiënter te maken. Alle betrokken partijen profiteren van meer effectieve, milieuvriendelijke en veiligere graafmachines. Uiteraard met een draaikantelstuk en doordachte accessoires van Engcon. Wij staan voor de slogan ”Change the world of digging” en hopen dat zoveel mogelijk mensen hier op aansluiten“, aldus Anders Smith.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details