Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon opent vestiging in Zuid-Korea

Engcon opent vestiging in Zuid-Korea

Toonaangevend fabrikant van draaikantelstukken Engcon blijft wereldwijd uitbreiden. De meest recente vestiging bevindt zich in Zuid-Korea, waar het bedrijf Engcon Korea Ltd opstart met eigen verkoop- en aftermarketpersoneel en een netwerk van dealers en servicepartners. De officiële start van het bedrijf vond plaats tijdens de grootste machinebeurs van Korea, waar zowel lokaal personeel als stafleden van het Zweedse hoofdkantoor aanwezig waren.

De laatste jaren zet Engcon steeds meer spelden op de wereldkaart en de strategie om eigen activiteiten op te zetten in grote delen van Europa, Noord-Amerika en nu Azië geeft het bedrijf een steeds bredere basis. Het Koreaanse bedrijf Engcon Korea Ltd heeft kantoren en een eigen magazijn in Cheonan. De personele bezetting bestaat uit een verkoopmanager, een verkoper, magazijnmedewerkers en technici. Daarnaast worden de producten van Engcon verkocht via graafmachinefabrikanten Doosan en Hyundai.

“Het is ons doel om de verkoop te vergroten in markten buiten de Scandinavische regio waar de markt voor draaikantelstukken verzadigd raakt en waar we nog maar een paar procent marktaandeel van onze concurrenten kunnen winnen”, zegt Krister Blomgren, CEO van de Engcon Group.

De omzet van Engcon in het afgelopen boekjaar bedroeg SEK 1,2 miljard met een gestegen winstmarge. Wat de toekomstige afzetmogelijkheden betreft, ziet Krister Blomgren geen beperkingen voor hoeveel het bedrijf kan groeien.

“Nee, we zijn eigenlijk nog maar net begonnen aan onze reis buiten de Scandinavische markt. Volgens onze prognoses zullen we binnen een periode van 10 jaar meer omzetten op de Aziatische en Noord-Amerikaanse markten dan we in heel Europa doen. Het is duizelingwekkend om na te denken over het potentieel dat we hebben,” vervolgt Blomgren.

De officiële start van Engcon Korea vond onlangs plaats op Korea’s grootste machinebeurs, Conex Korea, waar het bedrijf een eigen stand had en tevens samen met Doosan en Hyundai live demonstraties verzorgde. De stand werd bemand door medewerkers van Engcon Korea, servicepartners, referentieklanten en medewerkers van het hoofdkantoor in Zweden.

“Het was een fantastische beurs, waar we een aantal deals direct konden afronden en we daarnaast veel leads kregen om op te volgen. Het was ook leuk om te zien hoe goed de Koreaanse organisatie werkte,” zegt Krister Blomgren.

In totaal bezochten zo’n 15.000 mensen de beurs en volgens Blomgren leek het of de meeste van die bezoekers nieuwsgierig waren naar Engcon en daarom de stand van het bedrijf bezochten. 

“Het is ons ultieme doel om het graafwerk in de wereld te veranderen en het lijkt erop dat de Koreaanse aannemers en graafmachinisten begrijpen dat je dit met een draaikantelstuk moet doen,” zegt Krister Blomgren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details