Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon organiseert een digitale show 

Engcon organiseert een digitale show 

wereldwijd live uitgezonden vanuit het Zweedse Strömsund

De huidige Corona-pandemie heeft ertoe geleid dat machinebeurzen over de hele wereld zijn afgelast of uitgesteld. Dit soort beurzen zijn echter cruciaal voor het demonstreren van noviteiten en producttoepassingen. Engcon organiseert daarom een eigen digitale liveshow. Tijdens deze show worden recente innovaties en sleutelproducten die graafmachines efficiënter maken gedemonstreerd.

Voor veel industrieën zijn bezoeken aan toonaangevende beurzen en demonstraties belangrijk voor hun service en verkoopstrategie. Helaas heeft COVID-19 ertoe geleid dat dergelijke evenementen over de hele wereld geen doorgang kunnen vinden. Beursdeelname, alsmede het organiseren van eigen demodagen, vormt een belangrijk onderdeel van Engcons strategie om klanten te bereiken. Persoonlijk contact wordt bijzonder gewaardeerd, omdat onze technische producten het best tot hun recht komen tijdens een live demonstratie. Engcon’s digitale show is een nieuwe invulling van demonstraties in deze tijden van afstand houden.

“Onze eindklanten begrijpen direct de voordelen zodra ze onze producten met eigen ogen ”in actie” zien. Ze kennen de industrie, hun machines en hun toepassingen. Wanneer ze zien hoe snel ze kunnen wisselen tussen verschillende hydraulische uitrustingsstukken zonder uit de cabine te hoeven komen, dankzij het automatische snelwisselsysteem EC-Oil, kunnen ze onmiddellijk de vertaalslag maken naar hoe dit hun dagelijks werk kan verbeteren. We willen dat ze dit kunnen blijven ervaren, ook als we elkaar niet live kunnen ontmoeten,” zegt Krister Blomgren, CEO van Engcon.

Denk niet nee. Maar denk anders!

De situatie en de gedragsregels verschillen per land, maar over het algemeen moeten menigten worden vermeden en zijn vrijwel alle beurzen geannuleerd. Restricties en beperkingen leiden ertoe dat mensen meer tijd thuis doorbrengen, omdat ze mogelijk niet naar hun werk mogen of kunnen. Bedrijven vertragen en de economie dreigt een grote klap te krijgen. Terwijl we samen proberen de verspreiding van infecties te stoppen, wil Engcon juist ook naar de toekomst blijven kijken en de voorwaarden scheppen voor het voortbestaan van bedrijven, ook na de COVID-19-pandemie.

“Nu is het tijd om anders te denken, in plaats van nee te zeggen! Wij willen graag nieuwe vormen vinden om te communiceren met onze eindklanten. Onze beursdeelnames over de hele wereld met de bijbehorende demo’s zijn altijd erg populair. Daarom bieden we ze nu digitaal aan, via live streaming vanuit onze Zweedse locatie,” vertelt Krister Blomgren en hij vervolgt:

“We gaan in Strömsund een kleine beursruimte inrichten bij onze productielocatie. Daar gaan we vervolgens onze producten demonstreren op een graafmachine en zullen we verbinding maken met verschillende markten, samen met onze lokale verkoopteams. Duitsland krijgt bijvoorbeeld een productpresentatie van onze Duitse collega’s in het Duits en ga zo maar door.

Engcon ziet het als een eerste test om haar eindklanten digitaal te “ontmoeten”, ondanks de beperkingen die momenteel gelden.

“We moeten allemaal vooruit kijken en nadenken over welke oplossingen en investeringen in de toekomst nodig zijn om onze bedrijven concurrerender en veerkrachtiger te maken,” besluit Krister Blomgren.

Allereerst wordt een internationale digitale liveshow gehouden, die plaatsvindt op 11 juni om 20:00 (CEST) uur. Daarna volgt een reeks marktspecifieke digitale live shows, waarvan de zendtijden nog worden vastgesteld. Deze informatie zal worden gepubliceerd op de landspecifieke Facebook-pagina’s van Engcon.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details