Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon steunt deze kerst lokaal

Engcon steunt deze kerst lokaal

Engcon heeft zich altijd ingezet voor haar medewerkers en hun lokale gemeenschappen. Nu corona het dagelijks leven van zowel mensen als bedrijven op de proef stelt, kiest Engcon ervoor om lokaal te ondersteunen met de keuze voor een kerstcadeau voor de ongeveer 300 medewerkers van Engcon. ”Het is niet voldoende dat alleen het bedrijf en zijn medewerkers zich goed voelen, als wij willen slagen moeten ook onze lokale gemeenschappen een goed gevoel hebben,” zegt Krister Blomgren, CEO van Engcon.  

Het jaar 2020 is heel anders verlopen dan iemand zich had kunnen voorstellen. Met een recessie in aantocht, waren velen vanaf het begin voorbereid op een lastig jaar, maar het zou blijken dat Covid-19 alles zou veranderen. Het jaar stond in het teken van onzekerheid, ontslagen en een moeilijker bestaan. Er zijn beperkingen opgelegd, er zijn bezuinigingen doorgevoerd, er waren leveringsproblemen en investeringsvrees, wat het werk voor velen enorm bemoeilijkt heeft. Engcon wil nu zijn hardwerkende medewerkers bedanken, en zich ondertussen inzetten voor lokale ondernemers in de plaatsen waar Engcon aanwezig is. Daarom is het kerstcadeau voor onze medewerkers dit jaar een lokaal te besteden cadeaubon.  

“Er is een grote behoefte aan steun en een sterke bereidheid van onze kant om onze dankbaarheid te tonen, zowel aan onze medewerkers als aan de lokale gemeenschappen waar we actief zijn. Daarom hebben we nu gekozen voor ”lokaal gerichte” kerstcadeaus voor onze medewerkers, die bedoeld zijn om lokale winkels en bedrijven te ondersteunen,” zegt Krister Blomgren, CEO van Engcon Group.

Gedurende het jaar heeft het personeel 100 procent gegeven, dat heeft Engcon gezien en wil daarvoor bedanken met een kerstcadeau dat zowel onze waardering voor de medewerkers uitspreekt als goed doet voor de omgeving waar de medewerker woont. “We zijn in een positie dat we kunnen ondersteunen, dankzij het feit dat we onze gewoonte trouw onmiddellijk aan rem trokken toen we zagen dat het een moeilijk jaar zou worden.

Het is gelukkig niet zo slecht gegaan als we eerst dachten, maar deze pandemie heeft ons voor echte uitdagingen gesteld met beperkingen en verstoringen. Onze medewerkers over de hele wereld hebben zich hierbij volledig ingezet. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor”, zegt Krister Blomgren, CEO Engcon Group, en vervolgt: “Ik ben diep onder de indruk van onze medewerkers en hoe ze zijn omgegaan met de ontstane situaties. Dit is ook de reden waarom we hebben besloten dat we hen moeten bedanken met een iets groter cadeau dan normaal. Ze zijn het waard!” 

Concreet betekent dit dat de medewerkers van Engcon een cadeaubon ontvangen die besteed kan worden bij de lokale ondernemers in het gebied waar Engcon aanwezig is, in plaats van een massale inkoop van hetzelfde kerstcadeau voor alle werknemers.  “Het is niet voldoende dat alleen het bedrijf en zijn medewerkers zich goed voelen, wij kunnen alleen succesvol zijn als onze lokale gemeenschappen zich ook goed voelen. Het voelt goed dat we deze beslissing hebben genomen”, zegt Krister Blomgren. Engcon is aanwezig op in totaal 12 locaties, van Strömsund in Noord-Zweden en Mennecy in Frankrijk tot Hamden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in Connecticut, VS. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details