Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon vereenvoudigt transport en opslag van draaikantelstukken

Engcon vereenvoudigt transport en opslag van draaikantelstukken

De toepassing van automatische snelwissels leidt ertoe dat steeds meer graafmachinisten er de voorkeur aan geven om het draaikantelstuk los te koppelen wanneer extra graaf- of hefkracht van pas komt. In dergelijke situaties is het dan soms nodig om het draaikantelstuk op wat afstand van het werkgebied te zetten met het oog op de werk- of terreinomstandigheden. Om deze reden introduceert Engcon nu een opslag- en transportrek voor draaikantelstukken.

Om transport en opslag op verschillende soorten ondergrond te vereenvoudigen heeft Engcon een handig rek ontwikkeld waarop de machinist het draaikantelstuk tijdelijk of gedurende langere tijd aan de kant kan zetten.

“Sinds de introductie van ons automatische snelwisselsysteem EC-Oil dat standaard wordt geleverd op Engcon snelwissels en op het bovendeel van Engcon draaikantelstukken, zien we steeds vaker dat graafmachinisten het draaikantelstuk los- en aankoppelen al naar gelang het werk dat moet worden verricht”, zegt Martin Engström, productmanager bij Engcon.

Eenvoud is alles

Dit rek is vervaardigd van sterk plaatstaal en kan worden uitgerust met een ophanging naar keuze. Het rek is zodanig geconstrueerd dat het compleet met draaikantelstuk veilig, en stevig bevestigd kan worden verplaatst met een palletvork op bijvoorbeeld een wiellader, een compactlader of een vorkheftruck.

”Het gemak waarmee de graafmachinist het draaikantelstuk kan aan- en loskoppelen, maakt het hem mogelijk om zijn machine snel en eenvoudig te optimaliseren voor het werkt dat moet worden verricht. Bovendien worden zo ook de automatische koppelingen onder het draaikantelstuk beschermd wanneer deze op het transport- en opslagrek staat”, zegt Martin Engström.

Het transport- en opslagrek heeft een afmeting van 1200 x 800 mm, net zo groot als een Europallet en past dus ook in de hiervoor ontworpen palletstellingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details