Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon verhoogt de omzet voor het negende jaar op rij

Engcon verhoogt de omzet voor het negende jaar op rij

Het bedrijfsresultaat van Engcon, producent van draaikantelstukken, maakt duidelijk dat 2018 een bijzonder succesvol jaar was. De sterke groei van Engcon Holding houdt aan en bevestigt hiermee de positie als wereldleidende producent binnen de sector. De omzet nam toe met 137 miljard Zweedse kronen tot 1,2 miljard, en de bedrijfsopbrengsten eindigden op 157 miljoen Zweedse kronen. Vooral in Nederland en Frankrijk zijn de verkoopsuccessen ongekend groot. Ook de aanhoudende productontwikkeling en een gestaag groeiend assortiment met veilige en efficiënte producten zijn van belang voor het succes.

“Voor een goede verkoop gaat het erom dat je producten van goede kwaliteit levert die de verwachtingen van de klant overtreffen. Wij staan bekend door onze goede service en producten en hebben dan ook loyale klanten. Daarnaast streven wij ernaar om de kosten te drukken en de opbrengsten te verhogen, zodat we kunnen blijven investeren om ons bedrijf verder te ontwikkelen”, zegt Krister Blomgren, directeur van Engcon Holding.

Engcon voorspelt een toenemende vraag op de wereldmarkt
Naar schatting zit er momenteel op 2% van alle graafmachines ter wereld een Engcon draaikantelstuk en dat betekent een enorm marktpotentieel. De VS en Japan zijn bijvoorbeeld markten waar de komende jaren in de bouwsector veel uitdagingen zijn. Daar bestaat een grote vraag naar zowel efficiëntere als veiligere werkmethodes, wat goed aansluit op het assortiment van Engcon.

“Wij zijn ervan overtuigd dat onze draaikantelstukken, automatische en veilige snelwissels een antwoord zijn op de actuele bouwuitdagingen. Het is onze missie om de graafmachinebranche te veranderen en effectiever te maken”, aldus Krister Blomgren.

Engcon, momenteel goed voor 44% van de totale markt van draaikantelstukken, is voor de komende jaren goed voorbereid op de wereldwijd toenemende vraag.

“We maken onze processen effectiever en geven er de voorkeur aan om winst te investeren in een groeiende productie en leveringscapaciteit, om nog beter te worden. Het is ons doel om de ontwikkelingen een stap voor te blijven en ons positieve resultaat maakt dit een stuk gemakkelijker” zegt Krister Blomgren.

Spannende investeringen, nieuwe mogelijkheden tot succes
In de herfst van 2019 initieert Engcon nieuwe spannende samenwerkingsprojecten, werft meer personeel voor sleutelposities binnen de verkoop en werkt verder aan de standaardisering van haar veilige snelwissels. Investeringen die ervoor zorgen dat Engcon haar positie nog verder versterkt ten aanzien van de markt en de eindgebruikers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details