Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Engcon zet het draaikantelstuk centraal tijdens ‘s werelds grootste machinebeurs van 2020: Conexpo in Amerika

Engcon zet het draaikantelstuk centraal tijdens ‘s werelds grootste machinebeurs van 2020: Conexpo in Amerika

Op 10-14 maart vindt de grootste machinebeurs van dit jaar plaats, Conexpo 2020 in Las Vegas. Deze beurs is voor velen het evenement event van het jaar, ook voor Engcon. Op de Conexpo 2020 pakt engon uit. Op de stand zullen drie verschillende graafmachines worden ingezet voor een demonstratie van Engcon-producten. Het voor de Amerikaanse markt nog altijd exotische draaikantelstuk krijgt hierbij extra aandacht.

Engcon levert overal ter wereld draaikantelstukken, uitrustingsstukken en accessoires voor graafmachines. De Scandinavische markt beschikt over een uitgebreid assortiment, dat zich de laatste jaren over grote delen van Europa heeft verspreid. Aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan is het draaikantelstuk echter nog steeds een onbekend fenomeen. Twee jaar geleden zette Engcon de stap om een verkoopkantoor in Amerika te vestigen, in North Haven (Connecticut).  Vooralsnog ligt de focus van Engcon op negen van de meest oostelijke en noordelijke staten.

In Noord-Amerika zijn hetzogenaamde “early adopters” of trendsetters die het draaikantelstuk en andere producten van Engcon gebruiken. Daarom is de Conexpo een perfecte gelegenheid om het draaikantelstuk aan het grotere publiek te presenteren. Daar kunnen we graafmachinisten laten zien hoe zij met moderne uitrustingsstukken van Engcon effectiever, veiliger en flexibeler met hun graafmachine kunnen werken.

“Het belangrijk om te laten zien wat je met onze producten kunt doen. Velen zijn er nog steeds niet van overtuigd dat het draaikantelstuk zo effectief is als wordt gezegd. Daarom gebruiken we een graafmachine met een Engcon draaikantelstuk, en onze hydraulische snelwissel in combinatie met een collectie van onze hydraulische uitrustingsstukken om alle mogelijkheden te laten zien. Nieuw dit jaar is dat we twee machines bij ons hebben, waarin bezoekers onze producten kunnen uitproberen. Onze ervaring is dat iedereen die onze producten heeft getest, met een brede glimlach op het gezicht uitstapt”, vertelt Anders Smith, regiodirecteur bij Engcon.

Er zijn drie grote machinebeurzen die elkaar om de drie jaar afwisselen: Intermat in Frankrijk, Bauma in Duitsland en Conexpo in Amerika. Conexpo heeft meer dan 2000 exposanten en 150 lezingen verdeeld over 5 dagen. De beurs van 2020 wordt in Las Vegas gehouden van 10-14 maart. Dit is niet de eerste keer dat Engcon op de Conexpo is vertegenwoordigd.

“Door onze eerdere deelname weten we wat werkt en wat niet werkt. Tegelijkertijd willen we onze aanwezigheid op de beurs vergroten. We zijn ook trots op de samenwerking met een aantal van de belangrijkste influencers van de branche: pioniers die in een vroeg stadium in een draaikantelstuk met EC-Oil investeerden. Ze vinden dat de nieuwe techniek zo goed werkt, dat ze uit eigen beweging hun ervaringen doorvertellen. Tijdens de Conexpo bieden wij geïnteresseerden de mogelijkheid om bij onze stand met ze te praten. Wij willen dat het draaikantelstuk in Noord-Amerika net zo vanzelfsprekend wordt als in Scandinavië. Daarin durven we dan ook te investeren”, zegt Anders Smith.

Bij de stand van Engcon (F2764) op de Conexpo kan de bezoeker met Team Engcon praten en zelf een graafmachine met een draaikantelstuk proberen. Ook zijn er ervaren graafmachinisten aan het werk, die laten zien hoe je op optimale wijze met de modernste uitrusting kunt werken. Alle geïnteresseerden kunnen zich op de website van Engcon inschrijven voor een VIP-ticket voor een proefrit: https://engcon.com/en_us/campaigns/conexpo2020/test-drive.html

Demo-machine: Doosan DX140W
Testmachines: Kobelco 55 en John Deere 85G.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details