Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Extreem formaat kanaalplaten en meer
Preco heeft ruim 127.000 m2 aan kanaalplaatvloeren geleverd in verschillende diktes variërend van 320 tot 500 millimeter.

Extreem formaat kanaalplaten en meer

Amsterdam Logistic Cityhub is een project van extremen. Het meerlaagse distributiecentrum heeft een gigantische omvang, maar is door het uitgekiende ontwerp ook gemakkelijk opnieuw in te delen. Ook voor Preco was het een project van extremen. De totaalleverancier van prefab beton leverde hier namelijk voor het eerst kanaalplaatvloeren in een dikte van 500 millimeter. Preco is de enige partij in Nederland die een dergelijk formaat produceert. Maar de ‘bestelling’ van Bouwbedrijf Vrolijk was nog veel groter.

“We hebben voor ruim 127.000 m2 aan kanaalplaatvloeren geleverd voor Amsterdam Logistic Cityhub, in verschillende diktes variërend van 320 tot 500 millimeter”, zegt Gilian van Lith, projectleider bij Preco. “Het aandeel extreem formaat kanaalplaten was behoorlijk groot. Het betrof in totaal zo’n 60.000 m2, waaronder lengtes van maar liefst 19,5 meter.”

Behalve de kanaalplaatvloeren heeft Preco ook een grote serie (6.500 m2) prefab sandwichpanelen en zogenaamde ‘dockbakken’ geleverd voor de eerste verdieping.

Behalve de kanaalplaatvloeren heeft Preco voor het meerlaagse distributiecentrum ook een grote serie (6.500 m2) prefab sandwichpanelen en zogenaamde ‘dockbakken’ geleverd voor de eerste verdieping. Van Lith: “Een dockleveller wordt doorgaans in het werk gestort. Op de eerste verdieping kon dat niet en hebben we 110 stuks prefab dockbakken gemaakt. Hierop zijn prefab breedplaatvloeren aangebracht die ook door ons zijn geleverd, evenals de P&T-elementen. Daarnaast hebben we alle trappen en bordessen geleverd voor het project. Al met al een enorme klus waarbij we ver vooruit hebben geproduceerd. Het project is namelijk ontzettend snel gemonteerd, waarvoor drie montageploegen werden ingevlogen. Ook logistiek gezien was het een hele uitdaging. Soms zaten er dagen bij met wel 30 tot 40 transporten per dag. Dat heeft wel de nodige afstemming gevergd, maar het resultaat is er dan ook naar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details