Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Foundiz introduceert Soilmec, Sta en Marchetti in de Benelux

Foundiz introduceert Soilmec, Sta en Marchetti in de Benelux

Foundiz B.V. uit Oosterhout heeft sinds februari dit jaar haar productrange verder uitgebreid dankzij drie nieuwe dealerschappen voor de Benelux. Het gaat onder andere om de wereldwijd bekende fabrikant van funderingsequipment Soilmec uit Italië.

Soilmec produceert geavanceerde funderingsmachines zoals boorstellingen, ankerboormachines, hijskranen en gespecialiseerde machines voor de uitvoering van speciale funderingstechnieken zoals diepwanden en jetgrouting.

sr75-4-kopieren

Foundiz ziet grote kansen in de Benelux als het gaat om funderingsmachines voor trillingsvrije funderingstechieken. Soilmec machines worden in een hypermoderne fabriek geproduceerd en worden voor aflevering enkele dagen uitvoerig getest op een speciaal testterrein. Dit zorgt voor een hoge betrouwbaarheid en kwaliteit. Dankzij een geoptimaliseerd productieproces zijn de levertijden van de nieuwe machines erg kort.

img_6667-kopieren

Een ander merk dat door Foundiz in de Benelux wordt geïntroduceerd is Marchetti. Marchetti is een producent van mobiele kranen en telescopische rupskranen. Voor met name de telescopische rupskranen ziet Foundiz goede mogelijkheden gezien het feit dat deze kranen uitstekend geschikt zijn voor de inzet op funderingsprojecten en op bijvoorbeeld staal- en tankbouwprojecten. Foundiz is in staat om met Marchetti een interessante range van hybride telescopische rupskanen te leveren. De hybride versies kunnen zodanig worden ontworpen en geproduceerd waardoor deze hijskranen van de traditionele verbrandingsmotor kunnen worden overgeschakeld op stroom. Hierdoor wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de reductie van de stikstofemissie.

sm18-1-kopieren

Naast de dealerschappen van Marchetti en Soilmec is Foundiz ook dealer geworden van STA vibro- en grouting equipment. STA produceert onder andere vibroflots voor het verdichten van grond. Vibroflots zijn grote trilnaalden welke door middel van een hijskraan of funderingsmachine in de grond worden gedreven om te verdichten. Ook kunnen met vibroflots diepe grondverbeteringstechnieken worden uitgevoerd zoals het vervaardigen van stone-columns. Foundiz levert deze vibroflots in zowel hydraulische- als elektrische uitvoeringen. Beide typen hebben specifieke voordelen waarbij de elektrische versies natuurlijk ook weer bijdragen aan een beter milieu. Naast de vibroflots produceert STA ook een indrukwekkende range van groutpompen. Grout is een mengsel van water en cement dat door een groutpomp wordt verpompt voor specifieke toepassingen in grond- en funderingstechnieken. Enkele voorbeelden hiervan zijn groutinjecties voor geschroefde palen, jetgrouting, groutankers, horizontale boringen en verticale boringen voor bijvoorbeeld geothermische installaties. Afhankelijk van de toepassing kunnen de groutpompen elektrisch worden aangedreven of door middel van een verbrandingsmotor.

Met de nieuwe dealerschappen van Soilmec, Marchetti en STA heeft Foundiz een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van haar productrange.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details