Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Funderingsvakschool brengt kwaliteit naar hoger peil
Joop van der Wal: “Ik ben als directeur van trainingscentrum Crescendo uit Hoorn enorm trots op de start van de funderingsvakschool.”

Funderingsvakschool brengt kwaliteit naar hoger peil

Joop van der Wal heeft een droom die hij stap voor stap laat uitkomen. Zo is begin april de ‘funderingsvakschool’ van start gegaan. “Al enkele jaren zijn we binnen de branche bezig om een opleiding van de grond te tillen die de kwaliteit van de medewerkers naar een hoger peil brengt. Niet alleen omdat medewerkers onvoldoende kennis bezitten, maar vooral ook om het funderingsvak een vak te laten zijn waar men trots op mag zijn.”

Maandag 11 april was een prachtige dag voor Joop van der Wal: “Ik ben als directeur van trainingscentrum Crescendo uit Hoorn enorm trots op de start van de funderingsvakschool, die – zoals ik dat zie – het begin is van een nieuw tijdperk.”

In drie blokweken wordt door diverse gastdocenten les gegeven aan deelnemers vanuit verschillende bedrijven. De deelnemers krijgen een compleet programma aan lesstof voorgeschoteld, met waardevolle onderdelen om hun kennis en kunde nog beter te maken op het gebied van machinekennis, communicatie, aanslaan van lasten, werken op hoogte en diverse andere vlakken.

Joop legt graag uit wat hij daarmee voor ogen heeft: “Door kennis en kunde te vergroten, ontstaat er nog meer verbinding tussen medewerkers en werkgevers. Uiteindelijk zijn die werknemers het visitekaartje van de funderingsbedrijven.”

Veilig aanslaan van lasten

Met name het goed leren aanslaan van lasten gaat Joop aan het hart: “Ik wil daar graag de aandacht op vestigen, want ik vind dat het peil hiervan veel te laag is. Men is op de gemiddelde bouwplaats vaak onvoldoende in staat om een last veilig aan te slaan en de opdrachtgevers, uitvoerders en opzichters hebben hier totaal geen aandacht voor, terwijl dat in mijn beleving juist heel noodzakelijk is.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details