Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Gebouwd om aan de wensen van klanten te voldoen

Gebouwd om aan de wensen van klanten te voldoen

Volgens het motto „Wij bouwen wat u wilt“, staat TOBROCO-GIANT er om bekend gehoor te geven aan de wensen van hun klanten. Het nieuwste resultaat van de nauwe interactie tussen de producent en de gebruikers van knikladers zijn twee nieuwe modellen van de G2300-serie. Hiermee heeft TOBROCO-GIANT het doel bereikt om betere prestaties en een nog compactere machine te bieden, welke gemakkelijk te vervoeren is.

Wanneer de Nederlandse producent van wielladers, verreikers en aanbouwdelen een machine ontwikkelt of optimaliseert, gaat het altijd om het vinden van oplossingen waarmee klanten hun taken met behulp van de machines nog sneller, gemakkelijker en efficiënter kunnen vervullen. Toine Brock, oprichter, eigenaar en CEO van TOBROCO-GIANT is 25 jaar geleden begonnen met zijn bedrijf, omdat hij niet tevreden was met de machines die hij toen voor zijn werk moest gebruiken. Ook nu nog geeft hij nieuwe modellen altijd zelf een praktijktest. Hij en zijn medewerkers en dealers hebben altijd nauw en intens contact met klanten om hun behoeften en uitdagingen te leren kennen. Hij legt uit: “Als we een nieuw model ontwikkelen of een bestaande machine verbeteren, doen we dat altijd vanwege een specifieke vraag die we vanuit de markt krijgen. We luisteren altijd aandachtig als klanten ons vertellen wat ze precies nodig hebben voor hun werkzaamheden.”


Deze motivatie is de aanleiding geweest voor de ontwikkeling van de GIANT G2300HD, die ook als X-TRA-versie verkrijgbaar is. Gebruikers vroegen om een model dat zich precies tussen de bestaande G2200HD+ en G2500HD bevindt.

Compact ontworpen met indrukwekkende prestaties

De machine is uitgerust met een vier cilinder Kubota-motor met 1500cc én een hoog koppel, die voldoet aan de Stage V normen voor schone motoren. Voor een goed comfort in combinatie met hoge prestaties heeft de machine een hydrostatische vierwielaandrijving en limited slip sperdifferentieel op beide assen. Door de 8-tons planetaire assen heeft de machine een trekkracht van 23.000 N, wat hard nodig is voor de verschillende werkzaamheden op bouwplaatsen, bij grondverzet, op boerderijen of bij hoveniers en stratenmakers. Kiplasten van 1.595 kg voor de G2300HD of 2.260 kg voor de G2300 X-TRA HD zorgen voor krachtig en efficiënt laden en lossen van materiaal.

De motor levert dezelfde hoge prestaties als die van de G2500HD, het volgende model in de reeks GIANT machines. Om deze reden krijgt de G2300HD maximale tractie, een buitengewoon hoge trekkracht terwijl hij toch soepel werkt onder alle werkomstandigheden. Met al deze kenmerken van het grotere model heeft de G2300HD het voordeel dat hij compacter is gebouwd, omdat het frame speciaal voor dit model is aangepast om plaats te maken voor de grotere motor. Daardoor heeft de machine een breedte van slechts 108 cm op standaard banden, wat het gemakkelijk maakt om door smalle paden te rijden. Zo is het geen probleem om werkplekken in achtertuinen en gebouwen te bereiken.Door de bedrijfsgewichten van 2.300 en 2.350 kg kunnen beide modellen zeer eenvoudig op een aanhangwagen van de ene werklocatie naar de andere vervoerd worden, hierdoor is er maximale flexibiliteit en zijn er geen onnodige wachttijden door ingewikkelde transporten.

Om een ​​nog hogere productiviteit te bereiken is er de mogelijkheid om de machine uit te rusten met het gepatenteerde Stabilo-systeem. Deze optie zorgt voor extra veiligheid en comfort, omdat alle oneffenheden van de ondergrond worden weggewerkt zonder prestatieverlies.

Veiligheid en comfort

Alle machines zijn standaard uitgerust met een veiligheidsdak. Optioneel kan dit worden veranderd in een neerklapbaar veiligheidsdak of een complete cabine. Alle daken en cabines zijn intensief getest door onafhankelijke bureaus en zijn gecertificeerd volgens de internationale ROPS/FOPS-normeringen. De gebogen voorruit en de smalle stijlen zorgen voor een uitstekend 360° zicht rondom. Zo heeft de machinist altijd zicht op het hele werkgebied en kan hij altijd veilig en nauwkeurig werken.

Een verende en comfortabele stoel draagt ​​bij aan een prettige werkconditie evenals een ruime en comfortabele werkomgeving met gebruiksvriendelijke bedieningsinstrumenten, soepel werkende joystick en verstelbare stuurkolom. Deze uitrusting voorkomt vermoeidheid en zorgt voor comfortabel en efficiënt werken tijdens lange dagen.

Aanbouwdelen voor alle werkzaamheden

TOBROCO-GIANT bied ruim 200 verschillende aanbouwdelen zodat de G2300-modellen het gehele jaar door gebruikt kunnen worden. Of het nu gaat om bakken, veegmachines of sneeuwschuiven, de machines kunnen optimaal benut worden en dat zorgt voor een hogere winstgevendheid. De aanbouwdelen zijn ontwikkeld naar de eigenschappen van de machines en hierdoor worden optimale prestaties geleverd.

Kijk voor meer informatie op: www.tobroco-giant.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details