Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Geoptimaliseerde UV-oplossingen

Geoptimaliseerde UV-oplossingen

Berson UV Techniek in Nuenen is al sinds 1972 een pionier op het gebied van UV-desinfectie technologie voor drinkwater- en afvalwatertoepassingen. Berson vormt samen met Hanovia uit het Verenigd Koninkrijk en Aquionics uit de Verenigde Staten de Halma UV Group. Ze behoren tot ’s-werelds meest toonaangevende leveranciers van UV-desinfectie technologie. Een gesprek met John van Miert, Regional Director EMEA en Danny van Kuringen, Regional salesmanager EMEA over de recente ontwikkelingen en de uitgebreide aftersales activiteiten.

“In 2017 is het besluit genomen om de drie bedrijven te verenigen en de activiteiten te combineren”, zegt Van Miert. “We werken als één bedrijf met drie sales en aftersales regio’s: EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika), Azië en Amerika. Op die manier staan we dichter bij onze klanten, vrijwel in dezelfde tijdzones en kunnen dus sneller anticiperen.”

Berson UV Techniek ondersteunt zijn klanten in alle fasen van hun ‘UV-reis’.

Application optimized UV

Het onderscheidend vermogen van de Halma UV Group is dat zowel de UV-lampen als  de systemen volledig in eigen beheer worden ontwikkeld en geproduceerd. Van Miert: “Daarin zijn we uniek. Dat betekent dat we in staat zijn onze technologie en het systeemontwerp te optimaliseren voor de toepassing waarvoor het is bedoeld: application optimized UV noemen we dat in ‘goed Nederlands’.”

Het productenpakket van de groep biedt oplossingen voor industriële en municipale toepassingen. Industriële toepassingen zijn heel divers en veelal te vinden in de levensmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie, bij waterparken en zwembaden, viskwekerijen, schepen, etc. De municipale toepassingen bestaan uit installaties voor drinkwater, afvalwater en waterhergebruik. Van Miert: “Hoewel we de term industrieel gebruiken om dit productassortiment in grote lijnen te scheiden van de UV-systemen voor toepassing bij gemeentelijke installaties, zijn we er fundamenteel van overtuigd dat er geen uniforme industriële UV bestaat. De UV-technologie wordt altijd afgestemd op de situatie. Stroomsnelheden, vermogensniveaus, UVT-niveaus, doelorganismen, pasvorm en functie zoals verbindingstypen, interne afwerkingsspecificaties en elektrische specificaties zijn daarin allemaal variabele parameters.”

Naast UV-desinfectietechnologie ontwikkelt de groep ook UV-technologie voor dechlorisatie en ozonreductie. Van Kuringen: “Met UV kunnen we micro-organismen inactief maken, waarbij de DNA-string in een cel wordt onderbroken, zodat de cel niet meer kan delen. Ook kunnen we ozon of chloor met behulp van UV terugbrengen naar een bepaald niveau, zodat het onschadelijk is voor filters en membranen in een industrieel proces. We leveren met andere woorden de beste UV-ondersteuning die er is, ongeacht de situatie of toepassing”. 

WeUVCare

“We ondersteunen onze klanten in alle fasen van hun ‘UV-reis’. “Dat bedoelen we met WeUVCare”, verklaart Van Kuringen. “En daarin gaan we ver. De customer service heeft al onze volledige focus en wordt ondersteund door lokale en digitale initiatieven.  Zo wordt ons serviceplatform gefaseerd steeds verder uitgebreid. Onze webapplicatie staat daarin centraal: handleidingen en technische fiches, een lijst met serviceonderdelen, geplande onderhoudsaanbevelingen, zelfhulpprogramma’s, training- en servicevideo’s, het is er straks allemaal op te vinden. Vanzelfsprekend staan we onze klanten ook vanuit de regionale hubs en lokale gecertificeerde partners met raad en daad bij.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details