Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Geozicht maakt uw assets inzichtelijk

Geozicht maakt uw assets inzichtelijk

U bent beheerder van bruggen, schoorstenen, elektriciteitsmasten, dijken en dergelijke? Dan weet u hoe lastig en arbeidsintensief het is om regelmatig hun technische status te controleren. Tot u de drones van GeoZICHT te hulp roept. Die maken uw assets in no time inzichtelijk.

Inzicht in de technische conditie, snel zekerheid over mogelijke gebreken en dat met minimale downtime en zonder hinder of gevaar voor uw eigen personeel of bijvoorbeeld weggebruikers. Dat is wat GeoZICHT u te bieden heeft op het gebied van visuele inspectie. Maar er is veel meer mogelijk: thermografische inspectie bijvoorbeeld, waarbij infrarood opnamen temperatuurverschillen in beeld brengen bij industriële installaties, zonneparken, gebouwen enzovoort. Verschillen die kunnen duiden op gebreken of (warmte)lekkage. Of neem de 3D-modellering. Daarbij zet geavanceerde software de door de drone opgenomen beelden om in 3D-puntenwolken en BIM-modellen als basis voor allerhande berekeningen. En voor u het weet komt ook de 2D/3D geodata van pas. Met behulp van de zeer gedetailleerde terreininformatie is het eenvoudig om vanuit de lucht volumemetingen te doen, handig bij hoeveelheidsberekeningen bij stortplaatsen, het vastleggen van nulsituaties en voortgang van projecten.

Steeds grotere meerwaarde

Voor overheden en (semi)publieke organisaties biedt het werken met drones een steeds grotere meerwaarde. Inspecties vanuit de lucht hebben als direct voordeel een sneller en completer inzicht in de situatie en een grotere aantoonbaarheid van de inspectiemomenten en hun resultaten. Daarnaast is er veel minder verkeershinder wanneer er geen rijbanen behoeven te worden afgesloten. Dat het werken met drones ontegenzeggelijk een stuk veiliger is gebleken, constateren ook Rijkswaterstaat, ProRail en Waterschappen.

Gecertificeerd vliegen

Vliegen met drones is een vak en voor zakelijk gebruik is dan ook een vergunning nodig. GeoZICHT heeft het door de Inspectie Leefomgeving & Transport toegekende RPAS Operator Certificate (ROC 60/2018). Daarnaast kan piloot Bob van der Meij gebruik maken van enkele speciale ontheffingen, vanwege de soms zeer specifieke drone-opdrachten voor (semi)overheidsorganisaties en dergelijke.

www.geozicht.nl   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details