Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
GPS: van a tot z geïmplementeerd in groen en grondverzet

GPS: van a tot z geïmplementeerd in groen en grondverzet

“Binnen onze Design & Construct strategie, is de link naar GPS snel gelegd.” Dat zegt Remy Luijten, directeur van Luijten Groep. Als Luijten Groentechniek startte de firma in 2003 met de aanleg en onderhoud van particuliere tuinen. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot grote dienstverlener in groen, GWW en grondverzet. “We ontwikkelen, voeren uit en onderhouden de buitenruimte. Van tuinen tot complete natuur- en landschapsprojecten, ook voor de zakelijke markt”, licht Luijten toe. Met een arsenaal aan machines in grondverzet, reiniging en transport én alle civiel- en waterwerken in eigen beheer, is het bedrijf een serieuze speler in de markt.

“Nagenoeg alle projecten binnen Luijten Groentechniek worden ingemeten op basis van GPS”, vervolgt Luijten. “Daarvoor werken wij met de GPS-meetstok van Surveyour. Bij het inmeten van nieuwe terreinen, het uitzetten van detailstukken in nieuwe projecten en het in kaart brengen van nieuwe terreinen voor terreininrichting, is de meetstok ideaal.”

Eenvoud, gebruiks-vriendelijkheid en service

Luijten is vooral te spreken over de eenvoud en de gebruiksvriendelijkheid van de Surveyour GPS-meetstok en bijbehorende software. “De meetstok is door iedereen binnen ons bedrijf te gebruiken: de tablet is gebaseerd op Windows en daarmee heel herkenbaar. De meetstok zelf zit snel in elkaar zodat je direct aan de slag kunt. En mocht je een keer tegen een uitdaging aanlopen, dan staat Surveyour altijd paraat om te helpen. Indien nodig nemen ze het systeem over zodat je daarna weer direct verder kunt. Dát is nog eens service!”

Luijten Groep

De GPS-meetstok van Surveyour is universeel; werkt dus ook prima samen met 3D-machinebesturing van verschillende merken.

 

Betrouwbare verbinding, nauwkeurige meting

“Een ander groot voordeel is dat Surveyour gebruik maakt van alle soorten beschikbare satellieten, waardoor je altijd een betrouwbare verbinding hebt. Dat komt ten goede aan een nauwkeurige meting.” Luijten noemt een aantal projecten waar de Surveyour GPS-meetstok volop is ingezet: “Bij SnowWorld is de meetstok optimaal gebruikt om het heuvelachtige terrein in te meten. En ook de bouw van 36 luxe vakantievilla’s voor het Dormio Resort in Maastricht, is volledig GPS-based.”

Wisselwerking

“De gegenereerde data bij het inmeten, wordt in onze CAD-software verwerkt en daarna gaat de data naar onze graafmachines met Trimble machinebesturing. Een perfecte wisselwerking tussen de diverse GPS-systemen”, vindt Luijten.

Technologie van de toekomst

Luijten besluit: “We zijn een totaaldienstverlener en dat is onlosmakelijk verbonden met door ontwikkelen en investeren in technologieën. Voor ons hoort Surveyour daarbij, met de uitstekende producten, software en service!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details